Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Απεργία και καταλήψεις στα δημαρχεία


  Η ΤΡΙΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ορίζεται ως «ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»
Σε όλους τους Δήμους θα πραγματοποιηθεί κατάληψη των Δημαρχιακών Μεγάρων από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι από όλους τους εργαζόμενους του κάθε Δήμου, και θα οργανωθούν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, και συγκεντρώσεις για να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κινητοποίηση μπορεί να διευρυνθεί ή να εξειδικευτεί ανάλογα τις ανάγκες του κάθε Συλλόγου-Μέλους της Ομοσπονδίας με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους να προκαλέσουν τη σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα αναλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα καταθέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων. 
Πολύτιμο εργαλείο στην παρέμβαση αυτή σημειώνει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ, θα είναι η οριστική μελέτη του Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με θέμα: «Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: Τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα Δημόσια αγαθά», που θα σας αποσταλεί τις επόμενες ημέρες.

Την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, συμμετέχει η ΠΟΕ ΟΤΑ στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλοντας την αυταρχική πολιτική της συγκυβέρνησης που δεν διστάζει να επιστρατεύσει ακόμη και την δικαιοσύνη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τη μη εφαρμογή του Ν.4250/2014, αλλά την πραξικοπιματική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας πριν από ένα χρόνο. 
Η ΠΟΕ ΟΤΑ συμμετέχει στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί, έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121-Αθήνα), όπου συζητείται η προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, υπόθεση που θα έχει επίπτωση και στις δικαστικές υποθέσεις των συναδέλφων Σχολικών Φυλάκων.