Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…


 Στην ανάρτηση μας ("Πολιτική" και για το θέμα της Ανάπλασης;) μάλλον αδικήσαμε τον Δήμαρχο,  ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν καλέστηκε σε κανένα μάζεμα της «πρωτοβουλίας η δική μας ανάπλαση», με το αιτιολογικό ότι είναι θεσμικό πρόσωπο (!!!) και δεν του ζητήθηκε να υπογράψει την προσφυγή, και ότι αν το ζητούσαν θα το έκανε με μεγάλη χαρά! 

Ακόμα πληροφορηθήκαμε, ότι τις τελευταίες μέρες της προηγούμενης διοίκησης τα μέλη του «άλλου δρόμου» αποφάσισαν να ετοιμάσουν άλλη προσφυγή, μιας και η προσφυγή που ετοίμασε το νομικό τμήμα του δήμου  δεν ήταν ολοκληρωμένη, όχι λόγω ανεπάρκειας του νομικού τμήματος αλλά λόγω κατεύθυνσης από την διοίκηση. 
Μάλιστα η προσφυγή των μελών του "άλλου δρόμου" δόθηκε και σε μέλος της "πρωτοβουλίας για τη δική μας ανάπλαση" πριν κατατεθεί και θεωρητικά την γνώριζαν τα μέλη της πρωτοβουλίας, οπότε θα μπορούσαν να την συνυπογράψουν εάν ήθελαν ή να την κουβεντιάσουν.
Επιπλέον η νέα δημοτική αρχή θα δώσει συνέχεια και ετοιμάζει προσφυγή και για το νόμο που πέρασε στην βουλή και άμεσα θα πάρει πρωτοβουλίες στις οποίες θα καλεστούν να πάρουν μέρος όλοι οι συμπολίτες μας που "δεν βολεύονται να παραμένουν εντός των τειχών που η πολιτική τους ένταξη έχει χτίσει". 
Αυτά για να ακουστεί και η άλλη άποψη, η οποία απουσίασε από την προηγούμενη ανάρτηση!

Επί της ουσίας όμως, αφού εξαιρέσουμε τις αναφορές για τον Δήμαρχο μετά τις παραπάνω διευκρινίσεις, επισημαίνουμε ότι οι στόχοι της ανάρτησης «"Πολιτική" και για το θέμα της Ανάπλασης;» ήταν δύο. α. Να σχολιάσουμε αρνητικά, χωρίς να εστιάζουμε μόνο στην δημοτική αρχή, ότι για κάποιους λόγους δεν βρέθηκαν όλες οι δυνάμεις μαζί, για ένα κορυφαίο, «υπερκομματικό» θέμα.  Γνωρίζοντας επιπλέον, ότι πριν επιλεγούν οι διαφορετικές μοναχικές πορείες, γεγονός που μπορεί να μην είναι οπωσδήποτε κακό, έγιναν κάποιες συζητήσεις μεταξύ μελών της πρωτοβουλίας και στελεχών του άλλου δρόμου!
 
Αυτή την εξέλιξη, καλοπροαίρετα, τη θεωρούμε λάθος, βάζοντας μεγαλύτερη ευθύνη στην δημοτική αρχή, η οποία θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και την πρωτοβουλία των κινήσεων και να είναι "γενναιόδωρη" προς «εχθρούς και φίλους»… Άλλωστε αυτό θα ήταν άλλος δρόμος!
Και β. να υπογραμμίσουμε, και αυτό χάθηκε στα αρνητικά σχόλια για τη διοίκηση, ότι από την εμπειρία του παρελθόντος προκύπτει ότι χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση για το θέμα: Ενότητα δυνάμεων, προσεκτικές κινήσεις - όχι πολεμικές κραυγές, σχέδιο και ξεκάθαρη δουλεμένη πρόταση, για να έχει καλύτερη τύχη η πρόταση για ανάπλαση της περιοχής μας, από αυτήν που προετοιμάζουν τα αλληλοσυγκρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα.