Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

«...για παράβαση καθήκοντος»

Επίθεση Μητσοτάκη στους δημάρχους για αξιολόγηση, συμβασιούχους: «Θα πάνε για παράβαση καθήκοντος»
 
Προειδοποίηση προς τους δημάρχους που δεν εφαρμόζουν το νόμο για την αξιολόγηση αλλά και δεν ασκούν ένδικα μέσα εναντίον των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους συμβασιούχους απηύθυνε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέχεια των «απειλών» του γενικού γραμματέα του ΥΔΜΗΔ προς τα στελέχη των δήμων. Με αφορμή το γεγονός ότι οι αιρετοί δεν εφαρμόζουν το νόμο για την αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ότι δεν καταθέτουν έφεση στις δικαστικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους τονίζοντας χαρακτηριστικά στο mega: «Αυτά είναι παράνομα. Πρόκειται για παράβαση καθήκοντος». Πρόσθεσε, δε, ότι «οφείλουν να ασκήσουν ένδικα είτε έφεση είτε αναίρεση στον Άρειο Πάγο».
Αναφορικά, δε, με την μη εφαρμογή από πλευράς δήμων του νόμου για την αξιολόγηση είπε ότι θα συζητήσει το θέμα με το υπουργείο Εσωτερικών.  «Οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντιδρούν στην αξιολόγηση» συμπλήρωσε ο υπουργός και τόνισε πως «η αξιολόγηση είναι εργαλείο διοίκησης». 
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στους δικαστικούς αναφερόμενος σε μια «περίεργη», όπως είπε, χθεσινή δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνονται συμβασιούχοι οι οποίοι εργάζονταν στη Γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με αντικείμενο να περνούν στο σύστημα τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων. Τώρα, όπως καταλαβαίνετε, αυτοί οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται. Παρ’ όλα αυτά με τη δικαστική απόφαση θεωρείται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι φέτος θα γίνουν 10 έως12.000 προσλήψεις εκ των οποίων περίπου 2.000 στην υγεία. 
http://www.aftodioikisi.gr