Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Formula 1. "Ο άδειος ο τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο."



Άντε πάλι! 
Αφού επί 3 χρόνια μας "έπρηξαν" για τα καλά της F1, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της πίστας στη Δραπετσώνα,  με δημοσιοποίηση επιστολής, του πρωθυπουργού στον Δήμαρχο, και τα σχετικά "πανηγυρικά σχόλια".
Η επιστολή λέει πολύ απλά, βρείτε τα κεφάλαια, στείλτε την μελέτη στην επιτροπή αδειοδοτήσεων στρατηγικών επενδύσεων και βλέπουμε... στηρίζουμε την προσπάθεια σας!
Άλλωστε στην εποχή του μνημονίου η λέξη "επένδυση" προκαλεί ρίγη. 

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές η υπογειοποίηση της Λαμπράκη ήταν το κερασάκι στην τούρτα των απίστευτων υποσχέσεων. Φαίνεται ότι η ιστορία με τη F1 θα έχει ιδιαίτερο ρόλο στις δημοτικές εκλογές. 
Για ανεξήγητους λόγους η δημοτική αρχή θεωρεί δυνατό χαρτί τη φιλολογία για τη F1 και αντί να παρουσιάσει προτάσεις για τα προβλήματα της πόλης, έστω και τώρα, (σχολεία, πάρκα, λακούβες, καθαριότητα, Ναφθα, Καχραμάνογλου, Δηκεπα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ), τα οποία στα 3 τελευταία χρόνια πήραν εκρηκτικές διαστάσεις, ασχολείται με μία ιστορία χωρίς αρχή κια τέλος. Οι άλλες δημοτικές κινήσεις τι λένε; Καλό θα είναι να πάρουν θέση ή να επαναδιατυπώσουν τη θέση τους... Για να γνωρίζουν όλοι!
...
Η πρόταση για f1 στη Δραπετσώνα παρά τις καλές προθέσεις του αρχιτέκτονα που έφερε την ιδέα, "είναι μια ακρότητα που στις μέρες μας γίνεται προς εντυπωσιασμό, ενδεχομένως και προς αποπροσανατολισμό, για να γεμίζουν οι σελίδες των εφημερίδων, των περιοδικών και ο κυβερνοχώρος με εντυπωσιακές, ευχάριστες ειδήσεις. Ειδήσεις που δεν θα περάσουν το κατώφλι της πραγματικότητας..."  
Η F1 δεν είναι αυτό που λείπει από τη Δραπετσώνα. Η περιοχή έχει ανάγκη από πράσινο, από ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, από μόνιμες θέσεις εργασίας, από ένα νοσοκομείο ίσως, από χώρους άθλησης, από αληθινή ζωή...