Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μεγάλη «ανατροπή» στο Κερατσίνι...



Μετά την Αλλιώτικη Πόλη και η Κίνηση Δημοτών «Ανατροπή» συμφώνησε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ζαχαρία Ζούπη.
Οι δύο παρατάξεις αφού συζήτησαν και έλαβαν υπόψη τους, τα μεγάλα προβλήματα του δήμου και το αίτημα των πολιτών για συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν καλύτερα, συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο αρχών για συμπόρευση με στόχο την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης του Δήμου, την προάσπιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ενεργοποίηση της κοινωνίας μέσα από διαδικασίες δημοκρατικής συμμετοχής και συλλογικής λειτουργίας.
 
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού τρεις δημοτικές κινήσεις συμπορεύονται και στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ζαχ. Ζούπη. 
Ήδη διαμορφώνεται ένα νέο δυνατό αυτοδιοικητικό σχήμα, το οποίο σε συνδυασμό με τις προσχωρήσεις ικανών στελεχών τις προηγούμενες μέρες και τις αποχωρήσεις ή τη μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στελεχών σε άλλους συνδυασμούς μπαίνει με καλές προοπτικές στην τελική ευθεία των εκλογών.

Στα παραπάνω θα πρέπει συνυπολογιστούν ότι η «Αναγέννηση τώρα» ήταν παρούσα 3,5 χρόνια σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πόλης, ήταν κοντά στους εργαζόμενους, αναδείκνυε καθημερινά τα προβλήματα και διεκδικούσε λύσεις. Το πιο σημαντικό βέβαια αυτής της πορείας είναι ότι έχει παρουσιάσει θέσεις για σημαντικά θέματα, έχει τοποθετηθεί σε δύσκολα ζητήματα που προέκυψαν και με «έντεχνες» κινήσεις απομάκρυνε  «βαρίδια»  τα οποία οδηγήθηκαν σε άλλους  συνδυασμούς.
 
Παράλληλα η δημοτική κίνηση «Ανατροπή» (ο Θανάσης Καλογιαντσίδης είχε διεκδικήσει τη στήριξη του "Αλλου Δρόμου" χάνοντας από τον Χρήστο Βρεττάκο), με την ορμή των στελεχών της τα οποία κινούνται και στηρίζουν αριστερά κόμματα και δραστηριοποιούνται σε κινήματα πολιτών θα συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικών και θέσεων για τα ζητήματα της πόλης μας και θα δυναμώσει την προσπάθεια της δημοτικής κίνησης "Αναγέννηση τώρα".
Το σύνθημα "Ενώνουμε δυνάμεις...αλλάζουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα!"  που είχε παρουσιαστεί σε παλιότερο κείμενο αποκτά ιδιαίτερο περιεχόμενο, το οποίο βέβαια αναμένεται να αποδειχτεί και στην πράξη!
Ολόκληρη η ανακοίνωση για τη συμπόρευση εδώ