Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Παιδιά πρόγραμμα υπάρχει;

Παιδιά ή καλύτερα κύριοι υποψήφιοι, εκτός από τις διαβουλεύσεις και τις πολιτικές "ίντριγκες", εκτός από τις συσκέψεις για τον τρόπο που θα ανακοπεί η ορμή του συνυποψήφιου, καιρός είναι να δούμε και κάποιο πρόγραμμα. 
 Πρόγραμμα συγκεκριμένο, όχι ευχές και εικασίες για το ποιος μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά, αλλά προτάσεις κοστολογημένες και εφαρμόσιμες, γιατί ως γνωστόν ο Δήμος πλέον είναι αυτοδιαχειριζόμενος. Όσα εισπράττει, τόσα μπορεί να δώσει.
Και επειδή η αλληλεγγύη φοριέται πολύ σε αυτές τις εκλογές, καλό είναι να ακούσουμε και καμιά πρόταση τι σημαίνει στην πράξη αλληλεγγύη, από αοριστολογίες χορτάσαμε! 
Εντάξει, η αφισορρύπανση πέτυχε, ο αρχηγός φιγουράρει παντού!  Καιρός είναι δούμε και το πρόγραμμα. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και χρόνια τώρα αναζητούν λύσεις…  

Παρακάτω μια μια μικρή λίστα από παλαιά δημοσίευση με τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής:  
Καθαριότητα: Υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου, δρόμοι βρώμικοι, κάδοι απλησίαστοι, ανακύκλωση αναιμική.  
Παιδικές χαρές: Ερειπωμένες με κάγκελα περίφραξης σκουριασμένα, ασυντήρητες, με επικίνδυνα όργανα.  
Σχολεία: Τα 4 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει συστηματική εργασία συντήρησης των σχολείων, πέρα από κάποιες προσπάθειες βαφής από συνεργείο του Δήμου. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις.   
Δρόμοι: Δρόμοι επικίνδυνοι με λακκούβες παντού, χωρίς σωστή οδική σήμανση και μονοδρομήσεις χωρίς λογική! 

Νάφθα: Αναπαλαιωμένο εργοστάσιο που παραδόθηκε καινούργιο με πολλούς χώρους, ρημάζει και μαραζώνει. Έχουν κλαπεί οι κάσες των κουφωμάτων και ακόμα τα καλώδια από τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος.  
Καχραμάνογλου: Κατοικία τρωκτικών στο κέντρο της πόλης. Μια σύγχρονη πληγή για το Κερατσίνι. Αγοράστηκε με πολλά χρήματα παραμένει αναξιοποίητο.  
Ιχθυόσκαλα: Εγκαταστάσεις παλαιές, σκουπιδότοπος με έντονες μυρωδιές στη γύρω περιοχή. Σε κάθε προεκλογική περίοδο εξαγγέλλεται ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και η ανάπλαση της γύρω περιοχής.  
Εργοστάσιο ΔΕΗ: Με νύχια και δόντια παραμένει ένα άδειο κουφάρι και περιμένει να ενταχθεί σε φιλοσοφία ανάπλασης. Ακόμα και η αισθητική του χώρου είναι άθλια και έχει τη σημασία της στο ήδη πολύ επιβαρυμένο αισθητικά Κερατσίνι. 

Ανάπλαση παραλιακής ζώνης: Η τέως βιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας-Κερατσινίου, η τελευταία ελπίδα για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για ένα καλύτερο αύριο. Εδώ «θα πέσουν κορμιά»! Παρακαταθήκη για τους επόμενους το έργο της Επιτροπή Ανάπλασης το άνοιγμα της παραλία από τη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες. 
Παλαιό Νεκτροταφείο: Τεράστια ανεκμετάλλευτη έκταση στο κέντρο της πόλης. Το Νεκροταφείο της Ανάστασης είναι χώρος που διεκδικεί ο Δήμος για να τον μετατρέψει σε χώρο πρασίνου. Πρόκειται για μία έκταση 90 στρεμμάτων. Το νεκροταφείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Κερατσινίου- Δραπετσώνας και δυστυχώς έχει τον κύριο λόγο ο Δήμος Πειραιά!  
Ηχορύπανση: Στο Κερατσίνι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 11 οδικοί άξονες με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων μέσα και γύρω από την πόλη.  
Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Μετά το κλείσιμο της ΔΗΚΕΠΑ, οι εκδηλώσεις έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες και γίνονται συνήθως ευκαιριακά και χωρίς σχέδιο.  
ΔΗΚΕΠΑ: Η ΔΗΚΕΠΑ έκλεισε τα προβλήματα όμως παραμένουν και θα μεταφερθούν στην επόμενη διοίκηση. Κάποτε θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα των εργαζομένων…