Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα...

Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα, είναι το μόνιμο μότο μετά από μία συγκέντρωση. Ακολουθεί προβληματισμός και για λίγες ώρες όλοι ψάχνονται, να ερμηνεύσουν και να αξιοποιήσουν το γεγονός...  Εκατέρωθεν!
Είναι όμως κριτήριο για τη δυναμική κάποιου συνδυασμού αν θα γεμίσει ασφυκτικά το Δημοτικό θέατρο «Αντ. Σαμαράκης» ή αν θα διακόπτουν οι ένθερμοι υποστηρικτές με χειροκροτήματα την ομιλία του επικεφαλής; 
Μάλλον όχι! Δεν λέμε βέβαια για τις ειδικές περιπτώσεις όπου μαζεύονται 10 άτομα. 
Το Δημοτικό θέατρο είναι ένα μικρό θέατρο, βρίσκεται  σε κεντρικό σημείο της πόλης, δεν υπάρχει άλλη μεγαλύτερη αίθουσα για τέτοιου είδους συγκεντρώσεις και είναι δίπλα στο Δημαρχείο, όποτε σημειολογικά για τους υποψηφίους λειτουργεί αναζωογονητικά μιας και βρίσκονται κοντά στον «κρυφό» τους πόθο. 
Χωράει περίπου 200 άτομα. Αν βάλουμε και τους διαδρόμους και τους χώρους έξω από αυτό άντε ακόμα 100. Δηλαδή 300, βαριά - βαριά 350 άτομα. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις επιλέγουν για να κάνουν τις συγκεντρώσεις τους στο χώρο αυτό και αμέσως, κατά τα νέα ήθη και έθιμα, κοινοποιούν τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Μέχρι στιγμής στο δημοτικό θέατρο, «Αντ. Σαμαράκης», έκαναν συγκεντρώσεις σχεδόν όλες οι παρατάξεις και σε γενικές γραμμές όλες γέμισαν την αίθουσα, με μικρές διαφοροποιήσεις στον αριθμό των θεατών. Άλλωστε δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο, αφού 96 υποψήφιοι με τον πατέρα τους, τον συμπέθερο και τη γυναίκα τους και ένα δύο φίλους μπορούν να γεμίσουν δύο φορές το θέατρο. 
Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν γέρνει η πλάστιγγα υπέρ της μιας ή της άλλης παράταξης όταν γεμίσει ή όχι το Δημοτικό Θέατρο. Μια πετυχημένη συγκέντρωση δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα, δίνει δύναμη στους διπλανούς, δίνει την ευκαιρία στους υποψηφίους να γνωριστούν μεταξύ τους και στέλνει ένα μήνυμα στους υπόλοιπους ότι είμαστε και εμείς εδώ. Μέχρι εκεί όμως, γιατί στην εκδήλωση συμμετέχουν 350 άτομα, ενώ στις εκλογές ψηφίζουν 35.000 περίπου πολίτες. 

Τα «επιτελεία» συχνά χρησιμοποιούν, ωραίες λέξεις και φράσεις οι οποίες βέβαια δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα, ούτε να ωραιοποιήσουν καμία κατάσταση. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι υποψήφιοι και, όταν κλείνουν τα φώτα, για λίγα βασανιστικά λεπτά στο αυτοκίνητο τους, μετά τις χειραψίες και τα έτοιμα χαμόγελα, αναλογίζονται: τι εκτόπισμα έχει η φήμη όλων όσων συμμετείχαν και τι αντιπροσωπεύουν; 
Αντιπροσωπεύουν την κοινωνία και τους φορείς της πόλης ή τον μικρό περίγυρο των φίλων και συγγενών; Αντιπροσωπεύουν ιδέες και τάσεις ή είναι μια ευκαιριακή συνύπαρξη με στόχο την εξουσία; 
 Δύσκολες ερωτήσεις, είτε γεμίσει ασφυκτικά ή αίθουσα, είτε είναι ολίγον άδεια, με απαντήσεις που δίνονται τη βραδιά των εκλογών!

"Άλλος δρόμος"
 
"Αναγέννηση τώρα"
αν.α.σ.α.

«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»