Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα φορέων σε σύσκεψη από τον σύλλογο εκπαιδευτικών

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πειραιά "η Πρόοδος" καλεί τους φορείς της ευρύτερης περιοχής Πειραιά σε σύσκεψη την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 5.00 μ.μ στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Αγχιάλου 175 κ Δογάνης) για τον συντονισμό ενεργειών, για την υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων, είτε αυτά κινδυνεύουν από φασιστική δράση είτε από κυβερνητική πολιτική.
 Η ανακοίνωση αναφέρει: "ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Πολλά περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την παραπέρα συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών. Η κλήση μαθητών του 2ου Λυκείου Κερατσινίου στο αστυνομικό τμήμα και τις δικαστικές αρχές, η εμπλοκή των δικαστικών αρχών σε δημοσιογραφική έρευνα για το τραγικό επεισόδιο του Φαρμακονησίου, η δίωξη για τη δημοσίευση ενός ΦΕΚ και το έγγραφο της ΓΑΔΑ για την καταγραφή σχολικών προβλημάτων έρχονται να συμπληρώσουν προηγούμενα παραδείγματα περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών όπως οι επιστρατεύσεις απεργών, οι διώξεις εις βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων των Σκουριών και την επαναλαμβανόμενη διάλυση διαδηλώσεων μέσα σε νέφη χημικών της αστυνομίας.
Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό και με την επανεμφάνιση ναζιστικών συμμοριών στις γειτονιές μας, καταδεικνύουν ότι οι πολιτικές ελευθερίες που με αίμα κατέκτησαν οι προηγούμενες γενιές δεν είναι δεδομένες. Κινδυνεύουν όχι μόνο από τους φασίστες και τους θύλακες τους στον κρατικό μηχανισμό, αλλά και από την κυβερνητική ανοχή, αν όχι καλλιέργεια, αντιδημοκρατικών πρακτικών κρατικών φορέων.
Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής αλλά και κάθε φορέα της πόλης (δήμους, δημοτικές κινήσεις, τοπικούς ή πολιτιστικούς συλλόγους) να ορθώσουμε από κοινού το ανάστημα μας και με τρόπο αποφασιστικό, ψύχραιμο και δημοκρατικό να καταστήσουμε σαφές ότι ο λαός της περιοχής μας θα υπερασπιστεί το σύνολο των πολιτικών του δικαιωμάτων, είτε αυτά κινδυνεύουν από φασιστική δράση είτε από κυβερνητική πολιτική. 
Για το σκοπό αυτό καλούμε σε σύσκεψη φορέων στις 5.00 μ.μ. την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά ( Αγχιάλου 175 κ Δογάνης)."