Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Υποψήφιοι δήμαρχοι …χωρίς συμβούλους!



 Μέχρι σήμερα έχουμε μετρήσει 7 υποψηφίους δημάρχους οι οποίοι σκέφτονται να διεκδικήσουν τη διοίκηση του δήμου. Σχεδόν όλοι, δηλώνουν έτοιμοι και, προετοιμάζονται να παρουσιάσουν τους υποψηφίους και το πρόγραμμα τους.
Αν και είναι νωρίς για ονόματα, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατάρτισης αξιοπρεπούς ψηφοδελτίου ...είναι και πολύ μεγάλο, περίπου 120 άτομα. Ψηφοδελτίου, εννοείται, ικανού να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη και όχι ψηφοδελτίου με τους γειτόνους, τους συμπεθέρους και τους παιδικούς φίλους! 

Πολλοί δημότες οι οποίοι έχουν τις ικανότητες και θα μπορούσαν να βοηθήσουν δεν επιθυμούν να μπλέξουν με τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κάποιοι άλλοι έχουν απογοητευτεί από τη μεταχείριση τους σε προηγούμενες εκλογές και άλλοι θεωρούν ότι με το ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί δεν υπάρχουν δυνατότητες για πραγματική προσφορά στην πόλη παρά διαχείριση της οικονομικής μιζέριας! 
Ακόμα οι νέοι οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν άλλον αέρα στα δημοτικά μας πράγματα αδιαφορούν για ό,τι δημοτικό.
 Οι ίντριγκες, η πόλωση, το σκηνικό που στήνεται σε κάθε δήμο, η συζήτηση για ό,τι άλλο εκτός από τα τοπικά προβλήματα, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, η αναζήτηση από τους "αναμάρτητους" στο χρονοντούλαπο "παλιών αμαρτιών" των υποψηφίων για να τους πλήξουν και να κρυφτεί η αδυναμία κατάθεσης βιώσιμων προτάσεων, κάνουν πολλούς να κρατούν αποστάσεις και να μην επιθυμούν την ουσιαστική τους εμπλοκή!
 Υπάρχει μόνο μια κατηγορία διαθέσιμη να βάλει το όνομα της, οι "παλιές καραβάνες" ! Καίγονται από την επιθυμία να συμμετάσχουν, αλλά περιμένουν στη γωνία, συσκέπτονται σε καφενεία και κουρεία και περιμένουν να δουν προς τα που θα γείρει η πλάστιγγα, ώστε να πλασαριστούν οι ίδιοι ή κοντινά τους πρόσωπα στο συνδυασμό με αντάλλαγμα  πολιτικές "καρέκλες…

Το σίγουρο είναι ότι η κλεψύδρα έχει γυρίσει! Σύντομα θα κλείσουν με το ένα ή τον άλλο τρόπο τα ψηφοδέλτια και τότε μη φανεί περίεργο, αλλά κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι θα επιχειρήσουν ηρωική έξοδο από την κούρσα, λίγο πριν την τελευταία στροφή!

 Υ.Γ. Η πρώτη ανάρτηση του κειμένου έγινε στις 19/2/14. Σήμερα 2 μήνες μετά η αγωνία στα επιτελεία κορυφώνεται για την παρουσίαση αξιόμαχων ψηφοδελτίων. Την Κυριακή είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης των συνδυασμών στο πρωτοδικείο και το στοίχημα είναι αν θα φτάσουν όλοι "στον πάγκο" για κατάθεση ψηφοδελτίου, με συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο.