Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Φεβρουάριος... κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του Πειραιά



Βρισκόμαστε στο τέλος του δευτέρου τριμήνου του σχολικού έτους και ενώ μαθητές Λυκείου καλούνται για καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου για την κατάληψη του Οκτωβρίου, όπου διεκδικούσαν δασκάλους για τα σχολεία τους, τα προβλήματα στα σχολεία του Πειραιά συνεχίζονται και οξύνονται συνεχώς. 
Καθημερινά δημιουργούνται καινούρια κενά εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλες τις ειδικότητες και η κάλυψή τους είναι αδύνατη, σύμφωνα με ανακοίνωση των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά!
 Δυστυχώς οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν δώσει το βάρος που θα έπρεπε σε αυτό το πρόβλημα και συνεχίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για την ευρύτερη περιοχή Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ τα κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων σε Α΄ και Β΄ Πειραιά μέχρι προχθές ήταν πάνω από 60,  το Υπουργείο έκανε προσλήψεις μόνο δύο (2) δασκάλων και μιας (1) νηπιαγωγού τακτικού προϋπολογισμού και μιας (1) νηπιαγωγού ΕΣΠΑ!!! 

 Οι σχολικές μονάδες που έχουν ελλείψεις προσπαθούν να βρουν μόνες τους τη λύση της κάλυψης των κενών. Η λύση αυτή όμως δε μπορεί να είναι ούτε το μοίρασμα των παιδιών της τάξης που λείπει ο εκπαιδευτικός, ούτε οι συγχωνεύσεις τμημάτων, ούτε η αναστολή λειτουργίας του Ολοήμερου!!! 
Η  λύση για τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Πειραιά είναι να  γίνουν άμεσα προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες από τον τακτικό προϋπολογισμό, για να μη χαθούν κι άλλες ώρες μαθήματος! Η Πολιτεία εκτός από το "πρωτογενές πλεόνασμα" έχει την υποχρέωση να δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση!

Τα κενά των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Πειραιά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αιρετών του κλα΄δου είνια τα παρακάτω:
ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ (Α'+Β΄). (Στα κενά συμπεριλαμβάνονται και συνάδελφοι-ισσες που έχουν πάρει απόσπαση και περιμένουν να αποδεσμευτούν)
ΔΑΣΚΑΛΩΝ 8 (+2 για αποδέσμευση)
ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 16 (1 για Ειδ. Σχ. 15 για Τ.Ε.)
ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 2
ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 1 (+7 για αποδέσμευση)
ΜΟΥΣΙΚΩΝ 8
ΑΓΓΛΙΚΩΝ 11 (+5 για αποδέσμευση)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 7
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 2
ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2
ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 10