Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολές διαμαρτυρίας Συλλόγων Γονέων



 Σύλλογοι γονέων από 4 σχολεία του Κερατσινίου με επιστολές προς τη δημοτική αρχή διαμαρτύρονται για προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία στα οποία φοιτούν τα παιδιά τους και ζητούν άμεση επέμβαση των υπηρεσιών. Οι σύλλογοι γονέων  αναφέρονται με "θυμό" σε προβλήματα μικρά και μεγάλα τα οποία έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, λόγω της μη συστηματικής συντήρησης των σχολικών κτιρίων τα τελευταία χρόνια. (Εδώ ένα παλαιότερο σχόλιο με θέμα: "Επισκευές σχολικών κτιρίων")

 Οι ανακοινώσεις των Συλλόγων Γονέων

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & κηδεμόνων των 13ου & 21ου Δημ. Σχολείων Κερατσινίου
 ΘΕΜΑ : «Επιδιόρθωση προβλημάτων σχολικού κτιρίου»
 Σε συνέχεια των υπ’ αρ. 14536/ 11-3-2013 και 20727/ 11-4-2013 εγγράφων μας, σας γνωστοποιούμε πως το πρόβλημα με την ολισθηρότητα και την επικινδυνότητα των πλακών του σχολικού προαύλιου χώρου παραμένει και υπάρχουν συχνά τραυματισμοί μαθητών. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί περιστατικά με χτυπήματα και σπασίματα κυρίως των κάτω άκρων και μικρά ατυχήματα στο κεφάλι. Το ερώτημα που σας θέτουμε είναι ποιος θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση σοβαρότερου τραυματισμού;

Η πολιτεία (ο Δήμος) δεν είναι αρμόδια και υπεύθυνη όταν γνωρίζει το πρόβλημα εδώ και μήνες  και δεν προβαίνει ούτε σε ενέργειες για την επίλυσή του αλλά ούτε απαντά εγγράφως σε καμία από τις επιστολές μας, στις οποίες περιγράφεται το πρόβλημα και γίνεται έκκληση βοήθειας από το Σύλλογό μας, εκ μέρους του συνόλου των Γονέων των σχολείων που εκπροσωπούμε;
Εκτός από τις παλιές, ολισθηρές πλάκες, το σχολικό μας κτίριο έχει παρουσιάσει και άλλα προβλήματα εξαιτίας της παλαιότητάς του και κυρίως εξαιτίας της μη έγκαιρης συντήρησής του. Ένα απ’ αυτά είναι οι σοβάδες που πέφτουν από διαφορετικά σημεία του σχολικού κτιρίου (όπως π.χ. στο υπόστεγο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, στην είσοδο του σχολικού κτιρίου από την οδό Επιδαύρου, σε σχολικές αίθουσες, κ.ά.) και απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, αλλά και η εισροή νερού μέσα σε αρκετές σχολικές αίθουσες όταν ο καιρός είναι βροχερός. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

 Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων Και κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και 13ου Νηπιαγωγείου, εκφράζουμε την λύπη και την αγανάκτηση, που μας προκαλεί η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στα διαρκή, γραπτά αιτήματα του σχολείου μας, για την άμεση επισκευή που χρειάζεται, εδώ και καιρό, να γίνει στους τοίχους και τις υδρορροές του προαύλιου χώρου όπου έχουν διαβρωθεί από την υγρασία με αποτέλεσμα να φαίνονται τα σίδερα τα οποία εκτεθειμένα σκουριάζουν .
Η έλλειψη μέριμνας και παρέμβασης, παρά τις επαναλαμβανόμενες αιτήσεις του σχολείου μας, οδήγησαν στο να μεγαλώνει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε με ένα στοιχειώδη προγραμματισμό να έχει λυθεί στο ξεκίνημα.
Επειδή πλέον έχουμε καταντήσει να διεκδικούμε τα αυτονόητα κι επειδή σε αυτό το χώρο εμείς οι γονείς στέλνουμε καθημερινά ένα κομμάτι της ψυχής μας, τα παιδιά μας, αποφασίσαμε να επισκευάσουμε εμείς τις φθορές, αλλά ταυτόχρονα να καταγγείλουμε την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής που βέβαια δεν βιώνουμε εμείς προνομιακά, αλλά είναι ίσως το μόνο, το οποίο η Δημοτική Αρχή φροντίζει να τηρεί ισότιμα απέναντι σε όλους τους δημότες αυτής της πόλης!
Αυτές οι εικόνες εμάς μας προκαλούν οργή… Αυτή η αδιαφορία από τους Διοικούντες είναι ντροπή! 
ΕΚ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 12ου Δημοτικού και 13ου Νηπαγωγείου Κερατσινίου