Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Καλούν γονείς και μαθητές στο τμήμα "δι'υπόθεσιν" τους στο Κερατσίνι


Μετά την εγκύκλιο της ΓΑΔΑ προς τα αστυνομικά τμήματα για επαφές με διευθυντές σχολείων αναφορικά με θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας τους, κλίμα ανησυχίας απλώνεται στα σχολεία με επισκέψεις ένστολων.
Στο Κερατσίνι ένστολοι επισκέπτονται γονείς μαθητών εδώ και λίγες μέρες και τους ζητούν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα "δι'υπόθεσιν τους", ήτοι εννοούν του τέκνου τους, κάτι που σύμφωνα με καταγγελίες αφορά στις σχολικές καταλήψεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.
Έχει προηγηθεί τηλεφώνημα στη διευθύντρια Λυκείου της περιοχής, η οποία έδωσε οκτώ ονόματα, όπως καταγγέλλουν γονείς μαθητών. Στο τμήμα δεν γίνεται σαφές ποια είναι η κατηγορία, όμως γονείς και μαθητές υφίστανται ερωτήσεις ανακριτικού τύπου, όπως ποιοι άλλοι ήταν στις καταλήψεις, ποιοι τους υποκίνησαν, με ποιους καθηγητές έχουν επαφή, αλλά και απειλές ότι θα διωχθούν για κακούργημα.
Στο περιστατικό αναφέρεται και ο Ριζοσπάστης, ο οποίος γράφει οτι χτες το μεσημέρι, εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου και μαθητές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, η απάντηση που πήραν από την διοικητή του ΑΤ, στο αίτημα να παύσει άμεσα κάθε δίωξη, ήταν ότι η διαδικασία προχωρά με εισαγγελική εντολή. αυγή

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας, "άλλος δρόμος" "ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ Ν' ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ"