Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων για τα σχολεία!


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και οι Σύλλογοι Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, καλούν γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ 2014, στις 11:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με αιτήματα 
  • Σχολεία ασφαλή για όλα τα παιδιά. 
  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι επισκευές και συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια.
  •  Άμεσος αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας, από την Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ.
  • Να δοθούν στα σχολεία όλα τα χρήματα που έχει εκταμιεύσει η δημοτική αρχή Κάλυψη των αναγκών θέρμανσης σε όλα τα σχολεία. 
  • Σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του κράτους.
  •  Έξω απ' τα σχολεία του Δήμου μας χορηγοί - μεγαλοεπιχειρηματίες (Ίδρυμα Νιάρχου κλπ.) Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας από και προς τα σχολεία τους.
Αναλυτικά το υπόμνημα της Ένωσης προς τον Δήμο αναφέρει:
ΠΡΟΣ: Δήμαρχο  Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ΚΟΙΝ: Αντιδήμαρχο Παιδείας, Επικεφαλής Δημοτικών Συνδυασμών & Δημοτικούς Συμβούλους, Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας  Αττικής
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και οι Σύλλογοι Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, εκτιμώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται  τα σχολεία: καταγγέλλουμε την πολιτική εξόντωσης των παιδιών μας, τόσο στο βιοτικό τους επίπεδο, όσο και στα μορφωτικά τους δικαιώματα.
Ζητάμε την άμεση απόδοση των δόσεων στις σχολικές επιτροπές και όχι την πολύμηνη καθυστέρηση, που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα λειτουργίας στα σχολεία. Επίσης απαιτούμε:
1. ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
ü Άμεση απόδοση των χρημάτων της ΣΑΤΑ για τις επισκευές και τις συντηρήσεις των σχολικών μονάδων. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να κάνει αυτοψία σε όλα τα σχολεία, καταγραφή των επισκευών και συντηρήσεων και χρονοδιάγραμμα έργων και κόστους, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι επισκευές στα σχολεία και να λυθούν, προβλήματα όπως:
ü  Μονώσεις - υγρασίες αιθουσών: πρόβλημα που συναντάται στα περισσότερα σχολεία στον έναν ή στον άλλο βαθμό.
ü Επισκευή γηπέδων μπάσκετ - αυλών, είναι χαλασμένοι τάπητες με κίνδυνο για σοβαρά ατυχήματα σε μια σειρά σχολείων του Δήμου μας.
ü Συντηρήσεις καυστήρων σε όλα τα σχολεία με μοναδική και κύρια ευθύνη του Δήμου και όχι ιδιωτών.
ü Βάψιμο αιθουσών - εξωτερικών χώρων (ότι έχει γίνει είναι «μπαλώματα» με λεφτά των γονιών, συντήρηση πορτών και αλλαγή μεντεσέδων όπου χρειάζεται
ü Συντήρηση τουαλετών, (αλλαγή σε σπασμένα πλακάκια, λεκάνες, νιπτήρες, αλλαγές σωληνώσεων στις βρύσες κλπ), που σχεδόν όλα τα σχολεία αντιμετωπίζουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σοβαρά η υγεία των μαθητών.
ü Να τοποθετηθεί  περιφερειακός φωτισμός σ’ όλα τα σχολεία, ώστε να φωτίζονται τη νύχτα.
ü Αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ.
Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει και συνεχίζουμε να απαιτούμε:
ü Ένα μικρό γεύμα στο σχολείο για όλα τα παιδιά. Να αξιοποιηθούν οι υποδομές και οι εργαζόμενοι του Δήμου, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και «φιλάνθρωπων» μεγαλοεπιχειρηματιών (Ίδρυμα Νιάρχου)
2.ΓΙΑ ΤΙΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ü Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.
ü Πετρέλαιο θέρμανσης σε όλα τα σχολεία. (Αφορολόγητη διανομή θέρμανσης σε όλα τα σχολεία με κεντρική ευθύνη του κράτους).
ü Δωρεάν ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία. Παύση πληρωμών όλων των ΔΕΚΟ από τις σχολικές επιτροπές. Απαίτηση για διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των σχολείων στις ΔΕΚΟ.
ü Απαλλαγή ΦΠΑ για όλες τις συναλλαγές των σχολικών επιτροπών που αφορούν τις δαπάνες για προμήθεια αναλώσιμων.
ü Έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος στα σχολεία.
3.ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΟΝΙΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ:
ü Να καλυφτούν οι ανάγκες τους για συμμετοχή στις σχολικές εκδρομές.
ü Δωρεάν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες (πολιτισμού και αθλητισμού, παιδικοί σταθμοί).
ü Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
4.ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
ü Να εκπονηθεί σχέδιο εμβολιασμού βρεφών και μικρών μαθητών μέσα στα σχολεία από δημόσιες κινητές μονάδες υγείας.
ü Απαιτούμε από το Υπουργό Υγείας άμεσα εφοδιασμό όλων των κέντρων του ΕΟΠΠΥ, με τα βασικά  παιδικά εμβόλια.
5.ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ü Δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με ευθύνη του κράτους,
ü Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
6.ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
ü Καμία συγχώνευση ή υποβάθμιση σχολικής μονάδας.
ü ΟΧΙ παραπάνω από 20 μαθητές ανά τμήμα
ü Ισότιμη κατανομή των μαθητών σε όλα τα γυμνάσια του Δήμου μας.
ü Επαναλειτουργία των τομέων που έχουν καταργηθεί στο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας. Άρση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στους τομείς που καταργήθηκαν. Αναβάθμιση των εργαστηρίων του.
7.ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ü Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, με σταθερή και μόνιμη δουλειά.
ü Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με συμβάσεις αορίστου χρόνου και αύξηση των αποδοχών τους, για να διατηρούνται  καθαρά τα σχολεία. Επίσης να πληρωθούν οι καθαρίστριες και οι σχολικοί τροχονόμοι.
ü Να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι εστίασης και ξεκούρασης των παιδιών για τα ολοήμερα σχολεία, με σωστή υποδομή, κάνοντας προσλήψεις τραπεζοκόμων με μόνιμη εργασία.
8. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ü Να προστεθούν πολιτιστικές δραστηριότητες σε συνεργασία με την Ένωση και να διατεθεί προσωπικό στα σχολεία για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων, όπως ζωγραφική, χορός, θέατρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κλπ. Στο τέλος του σχολικού έτους να διεξάγεται μια κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία της Ένωσης Γονέων και του Δήμου.
Τα παραπάνω αιτήματα μας είναι ρεαλιστικά γιατί πατάνε στις πραγματικές ανάγκες όλων των γονιών και των μαθητών στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.