Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεδριάζει το δημοτικό Συμβούλιο! Αλλαγή της προέδρου...



Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.
 Το συμβούλιο θα συνεδριάσει 2 φορές. Στις 7μ.μ. θα γίνει η 41η Ειδική συνεδρίαση και στις 8.30μ.μ. η 40η συνεδρίαση. Τώρα πως γίνεται να γίνει πρώτα η 41η και μετά η 40η είναι θέμα προς συζήτηση, πάντως υπάρχουν δυο διαφορετικές προσκλήσεις. Στην μία συνεδρίαση καλεί τους συμβούλους η πρόεδρος και στην άλλη η πλειοψηφούσα δημοτική σύμβουλος.
Το σημαντικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης είναι η παραίτηση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και οι αλλαγές στις θέσεις ευθύνης του συμβουλίου. Είναι η 3 φορά που παραιτείται πρόεδρος στην ίδια θητεία και αυτό είναι άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ αυτής της διοίκησης.
 Η αλλαγή αυτή εντάσσεται στις γενικότερες αλλαγές που γίνονται στο Δήμο για να κρατηθούν πολιτικές ισορροπίες, σχεδόν όλοι οι εναπομείναντες δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης έχουν γίνει αντιδήμαρχοι, σε μια προσπάθεια "να γυρίσει το παιχνίδι" ενόψει των δημοτικών εκλογών. Όμως μάλλον είναι αργά! Η απερχόμενη πρόεδρος κατάφερε με τις αποφάσεις της στη διαχείριση των συνεδριάσεων να βάλει απέναντι της όσους είχαν την ατυχία να βρεθούν έστω και για λίγο στην συνεδρίαση και βέβαια επι θητείας της να υποβαθμιστεί ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου (περίπου 30 συμβούλια αναβλήθηκαν λόγω έλλειψη απαρτίας).

Στο κυρίως μενού της συνεδρίασης τα θέματα που ξεχωρίζουν είναι η αναπροσαρμογή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, οι αναθεωρήσεις τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού, και η προγραμματική σύμβαση με το ΚΕΚ για καλλιτεχνικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου. ("Τελικά το ΚΕΚ ...μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά!" Η ΔΗΚΕΠΑ υπάρχει ακόμα;)

Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στην 41η συνεδρίαση είναι:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο: ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗΣ κ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΘΕΜΑ 2ο :ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 64 ΠΑΡ.2 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3852/2010

ΘΕΜΑ 3ο :ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 64 ΠΑΡ.2 και 7 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3852/2010

ΘΕΜΑ 4ο: ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,. ΓΑΒΑΛΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΣ.

ΘΕΜΑ 4ο :ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 64 ΠΑΡ.2 και 7 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3852/2010



Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στην 40η συνεδρίαση είναι

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 38η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΘΕΜΑ 2ο: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ. (ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 298/2012, Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.) ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 26η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

ΘΕΜΑ 3ο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Δ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗ. (ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 299/2012, Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.) ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 26η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

ΘΕΜΑ 4ο: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ. (ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 301/2012, Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.) ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 26η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

ΘΕΜΑ 5ο: ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ. (ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 302/2012, Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.) ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 26η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

ΘΕΜΑ 6ο: ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 74/2013, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.) ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 26η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

ΘΕΜΑ 7ο: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΗΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΤΑΧΙ. ΘΕΜΑ ΤΗΣ 26ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΘΕΜΑ 8ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Απόφαση 50/2013 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 32η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ κ. ... ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΣΚΥΡΩΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

ΘΕΜΑ 10ο: ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΚΥΡΩΤΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ

ΘΕΜΑ 11ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ME TO K.EK. ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΘΕΜΑ 12ο: 5η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013

ΘΕΜΑ 13ο: 9η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013

ΘΕΜΑ 14ο: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡ. 255/2013 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ 15ο: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ –ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 16ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΟΥ 16 ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ Γ΄Κ.Α.Π.Η.

ΘΕΜΑ 17ο: ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ  ΤΡΟΦΕΙΩΝ  ΕΤΟΥΣ 2013-2013
                             
ΘΕΜΑ 18ο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΘΕΜΑ 19ο: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ (ΑΠΟΦΑΣΗ 37/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ)

ΘΕΜΑ 20ο: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦ.ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 223 (ΑΠΟΦΑΣΗ 36/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ)

ΘΕΜΑ 21ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ « ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ»

ΘΕΜΑ 22ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ (ΑΡ. ΑΠΟΦ. 288/2012)