Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ερχεται νέο σύστημα αποκομιδής

 "Ταχεία πλάγια φόρτωση απορριμμάτων"
 
Ενα νέο πρωτοποριακό σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων αναμένεται να εμφανιστεί σύντομα στους δρόμους των δήμων μας, που μπορεί να φέρει την επανάσταση που έφερε πριν από τρεις δεκαετίες η μηχανική αποκομιδή. 
Πρόκειται για ένα συνδυασμό κάδων έξι φορές μεγαλύτερους από τους σημερινούς που δεν μετακινούνται και ένα φορτηγό με έναν μόνο χειριστή οδηγό χωρίς την ανάγκη άλλου προσωπικού.
Ο οδηγός του απορριμματοφόρου παρακολουθεί με μόνιτορ και καθοδηγεί με στικ από την θέση του όλη την διαδικασία αδειάζοντας μέσα σε 45 δευτερόλεπτα έως και 3.200 λίτρα οικιακών απορριμμάτων. 

Ενα σύστημα που εξασφαλίζει πολλές ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, εξοικονομεί τα δύο τρίτα του προσωπικού, και μειώνει δραστικά τον χρόνο αποκομιδής.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική καθώς καθαριότητα στις δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται ως το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί καθολικά τους κατοίκους σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας.
Ετσι αποτελεί και το βασικό πρόβλημα με το οποίο ασχολούνται και οι δήμαρχοι αφού μιλάμε για ένα τομέα με τεράστιο κόστος, με κυρίαρχη αισθητική και λειτουργική σημασία που δίνει και την βασική εικόνα κάθε δημοτικής αρχής.
Παράλληλα βέβαια η αγορά κάνει συνεχείς προτάσεις και βελτιώνει όσο μπορεί τα μέσα αποκομιδής και διαχείρισης. 
Το myota.gr στο πλαίσιο της προβολής των νέων τεχνολογιών που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης ανακάλυψε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο θέμα, που λέγεται ταχεία πλάγια φόρτωση απορριμμάτων και έχει σκοπό να εξαφανίσει κυρίως αυτές τις εικόνες που προσβάλουν τη αισθητική των δήμων σε βασικά κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία.
Πρόκειται για ένα σύστημα νέου απορριμματοφόρου και κάδων που με έναν μόνο χειριστή οδηγό, φορτώνει, αδειάζει και επανατοποθετεί ένα κάδο 3.200 λίτρων στο ίδιο ακριβώς σημείο που τον βρήκε, χωρίς την βοήθεια κανενός άλλου εργάτη.
Η πρόταση, αυτή της spider που είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία απορριμματοφόρων και εργαλείων καθαριότητας στην Ελλάδα με πολλές εξαγωγές στο εξωτερικό, διαμορφώθηκε, μετά από μακροχρόνια έρευνα και σχεδιάστηκε με βάση πολύχρονη πείρα και κατασκευαστική πανευρωπαϊκή εμπειρία.
Οι κάδοι που χρησιμοποιούνται, καταργούν μέχρι και έξι κοινούς κάδους αφού είναι μεγάλης χωρητικότητας 2.400 και 3.200 λίτρων και η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε 45 δευτερόλεπτα.πηγή