Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Έκανε το σταυρό του, ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία και πανηγύρισε...

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο γεννήθηκε στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς, πήγε σε ελληνικό σχολείο, έμαθε μπάσκετ στην Ελλάδα, είναι παίκτης του Φιλαθλητικού και κατέρριψε κάθε ρεκόρ φτάνοντας πιο ψηλά από κάθε άλλον Έλληνα στην ιστορία του ντραφτ, με τους Μιλγουόκι Μπακς να τον επιλέγουν στο Νο15.
Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του, έκανε το σταυρό του, ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία και πανηγύρισε... Δεν είχε καμιά υποχρέωση να το κάνει, αλλά λειτούργησε όπως κάθε Έλληνας μακριά από την πατρίδα, ένιωσε την ανάγκη να τιμήσει τη χώρα στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Η περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούμπο αναδεικνύει ένα τεράστιο θέμα και είναι μια απάντηση για όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι κάποιος που γεννήθηκε στην Ελλάδα, πήγε σε ελληνικό σχολείο, μιλάει άπταιστα ελληνικά είναι "λαθρομετανάστης"…
Μια μικρή λεπτομέρεια: Η έκδοση ελληνικών διαβατηρίων στους δύο αδελφούς Αντετοκούνμπο ήταν μια δύσκολη υπόθεση. Οι δύο αθλητές αν και έμαθαν μπάσκετ στην Ελλάδα και θεωρούνται μεγάλα ταλέντα του μπάσκετ, δεν μπορούσαν να γίνουν Έλληνες λόγω της νομοθεσίας και ...για γραφειοκρατικούς λόγους. Όπως αναφέρουν αθλητικές ιστοσελίδες το θέμα λύθηκε όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δέχτηκε πρόταση να πάρει νιγηριανό διαβατήριο, και βέβαια ...δεν θα είχε δικαίωμα να αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδος!

 Παρόλα αυτά, αυτός επέλεξε την Εθνική Ελλάδος!