Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τι θα γίνει μετά την πρωτοβουλία για τη ΔΗΚΕΠΑ του σωματείου εργαζομένων;



Πριν από λίγες μέρες το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με ανακοίνωση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλες τις παρατάξεις και τους ανεξάρτητους συμβούλους ώστε να οριστεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη λύση της επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΑ), την αποπληρωμή των εργαζομένων και το πέρασμα των Εργαζομένων και των Δράσεών της στις Υπηρεσίες του Δήμου".
Η πρωτοβουλία του σωματείου χαιρετίστηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από εργαζομένους της ΔΗΚΕΠΑ και φορείς της πόλης μας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το τι μέλει γενέσθαι! Από σκόρπιες ειδήσεις από εδώ από εκεί και δελτία τύπου παρατάξεων μάθαμε ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις, δεν μάθαμε όμως εάν το θέμα προχώρησε, εάν η πρόταση για λύση της ΔΗΚΕΠΑ βρήκε υποστηρικτές, εάν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που κλήθηκαν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα!
Οι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠΑ περιμένουν να μάθουν «καλά νέα» για την αποπληρωμή τους, τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι παρατάξεις και εάν βέβαια συγκεντρώνεται η αναγκαία πλειοψηφία Δημοτικών Συμβούλων για να προχωρήσει το θέμα τους. 
Πιστεύουμε ότι είναι θέμα ημερών να δημοσιευτεί κάποια ανακοίνωση η οποία θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους για να μην δηλώνει ο καθένας δυνατά ή ψιθυριστά ό,τι θέλει. Επιπλέον η ανακοίνωση είναι αναγκαία  για να  ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συναντήσεων, τις δυσκολίες ή τις προοπτικές κυρίως δε για τα επόμενα βήματα!
...ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, έρχεται το Πάσχα, οι άνθρωποι είναι απλήρωτοι και καθημερινά πυκνώνουν οι ειδήσεις για οριστικό κλείσιμο πολλών ΝΠΙΔ. 
ΥΓ. Οι  "εκθέσεις ιδεών" έχουν αξία αν συνοδεύονται και από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες...