Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κάλεσμα για καθαρές πινακίδες στο Κερατσίνι...

Η «Αλλιώτικη Πόλη» καλεί τους κατοίκους του Κερατσινίου το Σάββατο 27/4 στις 10.30 για να καθαρίσουν όλοι μαζί τις πινακίδες και τα σήματα της τροχαίας. 
Σημείο συνάντησης η Τράπεζα Κύπρου (Βενιζέλου και Λ. Δημοκρατίας)

Στην ανακοίνωση της η «Αλλιώτικη Πόλη» επισημαίνει :
«Καθαρές πινακίδες σημαίνει περισσότερη ασφάλεια για οδηγούς και πεζούς, αλλά και περισσότερη αισθητική του δημόσιου χώρου μας
Πόσους από μας δεν έχουν «ενοχλήσει» οι ταμπέλες τις τροχαίας που είτε είναι γεμάτες διαφημιστικά αυτοκόλλητα είτε βαμμένες με μπογιά με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται πλέον το σήμα της τροχαίας και να καθίστανται επικίνδυνες για οδηγούς και πεζούς;

Πόσοι από μας δεν έχουν αισθανθεί ότι με το συγκεκριμένο φαινόμενο καταστρέφεται η αισθητική του δημόσιου χώρου και «ασχημαίνει» η πόλη.
Η «Αλλιώτικη Πόλη» μια παρέα ανθρώπων από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, μια κίνηση ενεργών δημοτών μακριά από κομματισμούς, παραταξιακές αγκυλώσεις και παραγοντισμούς, αποφάσισε να παρέμβει και να «καθαρίσει» συμβολικά τις πινακίδες της πόλης.

Με το σκεφτικό ότι μικρές δράσεις συμβολικού χαρακτήρα, υπογραμμίζουν τη δύναμη των συλλογικοτήτων και δίνουν μια βελτιωτική πινελιά στην πόλη μας, αποφασίσαμε να περπατήσουμε το Σάββατο 27/4, στις 10:30 το πρωί, τη διαδρομή από τη συμβολή των οδών Χορμοβίτου και Παπαναστασίου έως τη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με την Κωνσταντινουπόλεως, καθαρίζοντας τα σήματα κυκλοφορίας.
Πρόθεση μας είναι όχι μόνο να επισημάνουμε το προφανές, ότι καθαρές πινακίδες σημαίνει περισσότερη ασφάλεια για οδηγούς και πεζούς, αλλά και να συμβάλουμε έστω και ελάχιστα στην αισθητική του δημόσιου χώρου μας.
Πρόθεση μας ακόμα να κινητοποιήσουμε όλες τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα στις δημόσιες αρχές ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν το απαράδεκτο φαινόμενο που καθημερινά εντείνεται.
Σημείο συνάντησης μας η Τράπεζα Κύπρου (Βενιζέλου και Λ. Δημοκρατίας). Σας περιμένουμε όλους!»