Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Την Τρίτη (9-4-13) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο!



Την Τρίτη (9-4-13) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο!

Στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν υπάρχει πουθενά η σχετική ανακοίνωση και η πληροφόρηση είναι από Δημοτικό Σύμβουλο ο οποίος έκανε τον κόπο να κοινοποιήσει την πρόσκληση. 
Είναι πρωτόγνωρο, πάντα, ακόμα στην προηγούμενη συντηρητική Δημοτική Αρχή υπήρχε ενημέρωση για τις συνεδριάσεις. Το αξιοσημείωτο είναι ότι με τον Καλλικράτη η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύει τις προσκλήσεις, άρθρο…
Η συνεδρίαση θα γίνει την ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 και ώρα 20:30  εφόσον μαζευτούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπάρξει η πολυπόθητη απαρτία για να ξεκινήσει η διαδικασία! Αφού όλα πάνε καλά, θα αρχίσει η διαδικασία με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη, από τα οποία τα περισσότερα είναι διαχειριστικού περιεχομένου. 
Το θέμα αριθμ.8 «η έγκριση του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου» είναι σημαντικό θέμα και όχι για τυπική διεκπεραίωση, μιας και σχετίζεται και με οικονομικά μεγέθη και καθορίζει τις προτεραιότητες και τις επιλογές για το επόμενο διάστημα! Ελπίζουμε να έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία και να γίνει ουσιαστική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων και να μην συζητηθεί από το 1/3 περίπου των δημοτικών συμβούλων που παραμένουν στην αίθουσα μετά την συζήτηση για θέματα προ ημερησίας διάταξης!
Στα θέματα προ ημερησίας διάταξης αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον: το κλείσιμο της περιφερειακής λεωφόρου Δραπετσώνας, οι ενέργειες του Δήμου για το φωσφογύψο στην περιοχή Λακκώματα του Σχιστού, το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ, το ΚΕΚ το οποίο συνεχίζει τη δράση του μετά την απόφαση της περιφέρειας να ανακαλέσει την απόφαση της συνεδρίασης στην οποία δεν προήδρευσε η πρόεδρος. Αλήθεια οι 19 δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν ανησυχήσει για την πορεία του ΚΕΚ θα επανέλθουν, ή εκλείπουν πλέον οι λόγοι που προκάλεσαν αυτή τη συνεδρίαση; 
Και βέβαια, πάντα  υπάρχει και το θέμα ...άγνωστος Χ, που ίσως έρθει ως κατεπείγον και θα πρέπει να συζητηθεί γιατί χάνεται μια προθεσμία ή κάτι άλλο, εξαιρετικά ...απρόβλεπτο!

Και κάτι ακόμα, τελευταία γίνεται χαμηλόφωνα και μια κριτική για τους πολίτες που πηγαίνουν και διαμαρτύρονται και διαταράζουν «την ησυχία του συμβουλίου». Η κριτική αυτή είναι άδικη, άκαιρη και αποπροσανατολιστική. Οι δημότες δεν έχουν χρόνο για χάσιμο, πηγαίνουν στις συνεδριάσεις γιατί δεν δίνονται οριστικές λύσεις στα προβλήματα. Καθημερινά εισπράττουν την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη στη γειτονιά τους, οι παρατάξεις και τα πρόσωπα κρύβονται πίσω από ατάκες και δεν επιδιώκουν αποφάσεις ουσίας, οι αποφάσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι ανακόλουθες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες των συμβούλων. Αλλού είναι τα προβλήματα και όχι στους πολίτες που είναι παρόντες και διεκδικούν!



ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: 21Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, 23Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2012, 23Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, 24Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, 2Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΘΕΜΑ 2ο : 2η ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013.

ΘΕΜΑ 3ο :  ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 18828/2-4-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΤ. 1857/2-4-2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΣ.

ΘΕΜΑ 4ο :  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ. (ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ 298/2012, Η   ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.) ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 5ο :  ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Δ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗ. (ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ 299/2012, Η  ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.) ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 6ο :  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ. (ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ 301/2012, Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.) ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 7ο :  ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ. (ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ 302/2012, Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ  ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.) ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 8ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΞΑΜΗΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΛΕΩΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΚΙΟΥ-ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ-ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 10ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ Η ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ  ΣΤΑΘΜΩΝ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.

 ΘΕΜΑ 11ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.

ΘΕΜΑ 12ο: ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ.

ΘΕΜΑ 13ο: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 75/2013 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΜΕ ΤΑ  ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΡΘ. 27 ΤΟΥ Ν.3756/2009 [ΦΕΚ  53 Α΄] ΕΣΟΔΑ»

ΘΕΜΑ 14ο:  ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ – ΧΟΡΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 65 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ Ν. 3852/2010.

ΘΕΜΑ 15ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 65 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ Ν. 3852/2010.

ΘΕΜΑ 16ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΕΛΚΥΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ Η ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΝΑΥΑΓΙΩΝ Η ΠΛΟΙΩΝ

ΘΕΜΑ 17ο: ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡ. 16 ΤΟΥ  ΑΡΘΡΟΥ 6 ΤΟΥ   Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ 85/11-4-2012) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.