Κυριακή 28 Απριλίου 2013

252 οργανισμοί και Δημοτικές Επιχειρήσεις που μπαίνουν στο στόχαστρο...

Η Ελευθεροτυπία δημοσίευσε ένα κατάλογο με 252 οργανισμούς και Δημοτικές Επιχειρήσεις που μπαίνουν στο στόχαστρο...
Στον κατάλογο είναι πολλές κοινωφελείς επιχειρήσεις Δήμων, δεν είναι η ΔΗΚΕΠΑ(!), ενώ είναι επιχειρήσεις των γειτονικών Δήμων Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού, Πειραιά...(θαύμα! θαύμα;)


Στο υπουργείο υπάρχει επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει με βάση μελέτες βιωσιμότητας και δημοσίου συμφέροντος και θα προτείνει τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν!

<Η «Ε» παρουσιάζει τον κατάλογο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση με τα 252 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που θα βρεθούν στο στόχαστρο -όπως προανήγγειλε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης- καταργήσεων ή συγχωνεύσεων και θα αποτελέσουν την πρώτη «δεξαμενή» για τις 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 2.000 θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Τα νομικά αυτά πρόσωπα του δημόσιου τομέα διαθέτουν κατά κανόνα υπαλλήλους αορίστου χρόνου, αλλά και σημαντικό αριθμό συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, οι οποίοι θα αναγκαστούν να οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο με την καταβολή αποζημίωσης και, πιθανότατα, την παροχή πρόσθετων κινήτρων, όπως εξαγορά πλασματικών συντάξιμων χρόνων με ευνοϊκούς όρους.εδώ το πλήρες άρθρο
Τα 252 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που θα βρεθούν στο στόχαστρο: ΕΔΩ και ΕΔΩ