Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

"Σεμνά και ταπεινά" η παρέλαση στο Κερατσίνι...αίμα, χημικά, συλλήψεις σε άλλες πόλεις!

Με το μαχαίρωμα του δημοτικού συμβούλου στη Ρόδο, επεισόδια και συλλήψεις σε Μεσολόγγι και Πύργο για το σχέδιο «Αθηνά», αντιδράσεις για την κατάθεση στεφάνου από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και πολλά… κάγκελα, σημαδεύτηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Σεμνά και ταπεινά χωρίς τις περσινές σκηνές, για τις οποίες είχε γίνει μεγάλη συζήτηση,  έγινε η φετινή παρέλαση στο Κερατσίνι! 

Χωρίς παρέλαση των επισήμων, το είχαμε δει και αυτό τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς εξέδρα επισήμων, χωρίς πανό από τη Δημοτική Αρχή, αν και οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα υπάρξει πανό για την Κύπρο, με την μπάντα του Δήμου μετά από πολύ καιρό στη θέση της, χωρίς δεξιώσεις στο Δημαρχείο έγινε η φετινή παρέλαση.  
Η Δημοτική αρχή προτίμησε να χαθεί μέσα στο πλήθος και τιμήσει τους ήρωες του 1821. Δεν έλειψαν βέβαια οι αντιδράσεις μαθητών των λυκείων που γύρισαν την πλάτη στους επισήμους!
 Μέσα στην ατυχία μας με την κρίση και τα μνημόνια είναι ένα κέρδος αυτό. Κάποιοι «άρχισαν να σκέφτονται», μπορεί από αίσθημα αυτοσυντήρησης, δεν τους παίρνει πια να λαϊκίζουν με κάθε ευκαιρία, αλλά λειτούργησαν εντελώς διαφορετικά, απλά και ανθρώπινα και μάλλον το χαρήκαν και οι ίδιοι!