Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Μετά την απόφαση της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να διακόψει την υδροδότηση σε βασικά κτίρια και εγκαταστάσεις του Δήμου και τη δέσμευση των λογαριασμών της μισθοδοσίας των εργαζομένων, σήμερα (11/02/2013) στις 8.30 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το σημερινό Δημ. Συμβούλιο, αφού ξεπεράσει τις αντιθέσεις και τις πολυλογίες, έχει τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις και να εξασφαλίσει τους τρόπους που θα υλοποιηθούν από τη Διοίκηση, ώστε να χαράξει μια βιώσιμη στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης και περιφρούρησης της λειτουργίας του Δήμου. 
Υπάρχουν προτάσεις, κάποιες έπρεπε να έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, όπως η αποδέσμευση της Μισθοδοσίας των Εργαζομένων από τα διαχρονικά Ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου, η ένταξη του Δήμου μας στην ρύθμιση του Υπουργείου «περί ληξιπρόθεσμων οφειλών» η θωράκιση των μισθοδοτικών λογαριασμών και των λειτουργικών δαπανών του Δήμου, η δημιουργία λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν.

Σήμερα που οι πόροι λιγοστεύουν, όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν, ώστε να παρθούν αποφάσεις βιώσιμες και εφαρμόσιμες. Χρειάζεται σχέδιο, υπέρβαση "αγκυλώσεων", ρεαλιστικές απόψεις που να αντέχουν νομικά και να δίνουν λύσεις. Η πλειοδότηση σε αγωνιστικότητα και η αναμόχλευση παλιών ιστοριών δεν βοηθούν τώρα πια. Η κατάσταση είναι οριακή και είναι καλό να μην επαναληφτεί το σενάριο των συμβουλίων για τη σωτηρία της ΔΗΚΕΠΑ, όπου υπήρχε ανησυχία και "φωτισμένες" αναλύσεις, αλλά οι εργαζόμενοι ακόμα περιμένουν την υλοποίηση των αποφάσεων!