Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Έργα στο Καστράκι;




Τι έργα γίνονται στο Καστράκι;
Το Καστράκι  βρίσκεται στην άκρη της Δραπετσώνας, πάνω από το λιμάνι και πάνω από τον σταθμό του Ο.Σ.Ε., δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Ηετιώνιων Πυλών.

Η περιοχή Καστράκι ανήκει στον Ο.Λ.Π. και έχει έκταση 20.000τμ. Η έκταση πριν από χρόνια είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Δραπετσώνας, χωρίς ποτέ όμως να διαμορφωθεί σε ενεργό πάρκο. 
Πριν από 8 μήνες περίπου ο ΟΛΠ ανακοίνωσε : «Το Πάρκο και Πλατεία μεταξύ Δραπετσώνας και Λιμένος που αποτελεί ένα έργο ανάπλασης του συνολικού χώρου της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά» παίρνει πλέον σάρκα και οστά». Η ανακοίνωση έλεγε ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.000.000 Ευρώ, του οποίου τα τεύχη διακήρυξης ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε και αποτελεί τμήμα του επενδυτικού προγράμματος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. που εντάχθηκε στο πρόσφατο Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ο.Λ.Π. Α.Ε..

Τον περασμένο Μάρτιο  υπήρχε θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  για υποβολή πρότασης για ένταξη σε πρόγραμμα του έργου "Μελέτη- Κατασκευή γα Ανάπλαση του Καστρακίου". Για το Καστράκι στη "διαύγεια" υπάρχει απόφαση της οικονομικής επιτροπής για ανάθεση προμελέτης  εδώ.
Τελευταία μπουλντόζες σκάβουν στο χώρο και δεν υπάρχει κάποια ενδεικτική πινακίδα για το έργο που γίνεται. Σε δημόσια έργα συνήθως υπάρχει ενημέρωση, ίσως να επιβάλλεται κιόλας. Έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα; Γίνεται το έργο που είχε εξαγγείλει ο ΟΛΠ; Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρξει κάποια ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, δεν είναι κακό να γνωρίζουν και οι δημότες τι γίνεται στην περιοχή τους, γιατί ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τα έργα που γίνονται εκεί.
Το Καστράκι είναι μια περιοχή σε εξαιρετική θέση,  με φυσική ομορφιά, με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους που υπάρχουν στην περιοχή μας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να ρωτήσουν να μάθουν και να ενημερώσουν τους δημότες. Άλλωστε αυτός δεν είναι ο ρόλος τους;