Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣE ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ 
 Εδώ και πολλούς μήνες, στο πάρκο μεταξύ των οδών Γαληνού, Εμμ Μπενάκη, Παλαιών Πατρών Γερμανού και Ανθίμου Γαζή στον Άγιο Μηνά (στο οποίο δεν έχει αποδοθεί ονομασία ακόμα και μέχρι σήμερα!!) επικρατεί μια επικίνδυνη και άσχημη κατάσταση. Το πάρκο έχει υψηλή επισκεψιμότητα και κατά τους ζεστούς μήνες εκατοντάδες παιδιά από την γύρω γειτονιά και όχι μόνο, επισκέπτονται το πάρκο και ψυχαγωγούνται σε όλους τους χώρους, για πολλές ώρες.
Τα παιδιά, καθώς και οι υπόλοιποι επισκέπτες εκτίθενται σε μεγάλους κινδύνους, καθώς:

-Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το πάρκο έχει μετατραπεί σε κάποιο είδος χώρου διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς παρατηρούμε ασυνήθιστη κίνηση οχημάτων και ατόμων γύρω και μέσα στο πάρκο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μάλιστα, σε σημείο που δεν υπάρχει επαρκής έως καθόλου φωτισμός το βράδυ, μαζεύονται ύποπτα άτομα και αφήνουν σχετικά ίχνη.
Με κατάλληλο κούρεμα των δέντρων και των θάμνων στο σημείο “κρυψώνα” και με διόρθωση του φωτισμού θα μπορούσε να δοθεί μια πρώτη και εύκολη λύση στο πρόβλημα.
-Επίσης, επικίνδυνα ηλεκτροφόρα καλώδια εξέχουν από τις κολώνες του φωτισμού, οι οποίες στην πλειοψηφία τους διαθέτουν σπασμένες λάμπες (εξού και η έλλειψη φωτισμού σε πολλά σημεία του Πάρκου). Είναι θαύμα που ακόμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα, κάποιο ανύποπτο ή αφηρημένο παιδί που θα πιάσει τα εκτεθειμένα καλώδια. Επίσης, εκτεθειμένος βρίσκεται και ο πίνακας του Πάρκου, στον οποίο υπάρχουν μεγάλες τάσεις όλο το 24ωρο.
Είναι απαράδεκτο να εκτίθενται σε τέτοιο κίνδυνο λόγω της αμέλειας και της αδιαφορίας!
-Επιπλέον, κάθε είδους ακαθαρσίες μπορεί να βρει και να πατήσει κανείς στους χώρους που έχουν πρόσβαση και παίζουν τα παιδιά του Αγίου Μηνά, ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, όπως περιττώματα, αποτσίγαρα κ.τ.λ..
Χαλίκια που πέφτουν από την παιδική χαρά και έχουν καλύψει ένα μονοπάτι-πέρασμα αλλά και οι άρρωστοι φοίνικες είναι ακόμα δύο στοιχεία της παρακμής του πάρκου.
-Τέλος, καλό θα ήταν να πάρει επιτέλους το πάρκο μια ονομασία (ή αν έχει πάρει τυπικά “στα χαρτιά” να δημοσιοποιηθεί). Είναι κρίμα ένα πάρκο με τόσες δυνατότητες και τόση επισκεψιμότητα, παρά τα προβλήματα του, να μένει ανώνυμο.
Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας στο 1567, αλλά και σε μέλη της Διοίκησης, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ώστε να αντιμετωπιστούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του χώρου.
Γι αυτό το λόγο, αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, μέσα από αυτό το κείμενο-διαμαρτυρία, ώστε να γίνει άμεσα αντιληπτό το πρόβλημα και να υπάρξει ενδιαφέρον.

ΥΓ. Το θέμα εισηγήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Μπάμπης Μανουσιάδης. Τοποθετήθηκαν επίσης, η κάτοικος της περιοχής κ.Πισιμίση, ο εκπαιδευτικός Χρήστος Βρεττάκος, καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου του 12ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο είναι στην περιοχή, Λίτσα Νικάνδρου. Το κείμενο διαμαρτυρίας υπογράφτηκε από 60 κατοίκους και κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.