Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ...


ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ…
ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

Στο σημείο που φτάσαμε πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα με κάθε μορφή και τρόπο για την άμεση λειτουργία των καλλιτεχνικών τμημάτων, ενημερώνοντας τους δημότες  Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Οι δάσκαλοι των καλλιτεχνικών τμημάτων είναι μέρος απ’ τους διακόσιους περίπου απλήρωτους εργαζόμενους στο Δήμο μας εδώ και αρκετούς μήνες.
Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ώστε να μην χάσουμε άλλο χρόνο από τη λειτουργία των τμημάτων, απαιτώντας παράλληλα οι δάσκαλοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.
Να σταματήσουν τα όποια παιχνίδια και δικαιολογίες ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας για την αλήθεια, μας θέλουν χωρίς δικαιώματα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνολο των απλήρωτων εργαζομένων στο Δήμο μας.
Ενώ φτάνουμε κοντά στα Χριστούγεννα εκατοντάδες παιδιά της πόλης μας έχουν μείνει χωρίς μαθήματα με αποτέλεσμα οι οικογένειες να έχουν διπλό πρόβλημα από τη μεγάλη αποχή των καλλιτεχνικών μαθημάτων των παιδιών τους (από τον Ιούνιο).
Κατά πρώτον οι μαθητές να υποστούν πολυποίκιλη υποχώρηση των γνώσεων και δεξιοτήτων του αντικειμένου τους και παράλληλα οι γονείς να ξαναπληρώνουν για την αποκατάσταση των παραπάνω.
Μια πολιτιστική άνθηση που ξεκίνησε το 1980 κινδυνεύει τώρα πια να τιναχθεί στον αέρα από την  επιλογή της Δημοτικής αρχής να μην προστατεύσει τον θεσμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων, που απαιτήθηκαν επίμονοι αγώνες για να μπορούν χιλιάδες παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό, έχοντας την ευκαιρία να αναπτύξουν πολύπλευρα την προσωπικότητά τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αιτία είναι η άγρια περικοπή στα κονδύλια των προϋπολογισμών  των Δήμων και το συνεχιζόμενο πετσόκομμα στους μισθούς και τις συντάξεις, το κόψιμο των παροχών σε υγεία, πρόνοια, πολιτισμό κλπ. Ενώ ενθαρρύνεται η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση όλων αυτών των υπηρεσιών και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ήδη από διάφορους κύκλους  "συστήνεται" στους εργαζόμενους δασκάλους να φτιάξουν συλλόγους ή εταιρείες που στην ουσία σπρώχνουν προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης. Αυτό θα έχει σα συνέπεια τα πανάκριβα δίδακτρα και οι εργαζόμενοι είναι ζήτημα αν θα τρώνε ένα κομμάτι ψωμί.
Κάνουμε γνωστό πως δάσκαλοι και γονείς θα αντισταθούμε σθεναρά σ’ αυτά τα σχέδια. Θα απορρίψουμε κάθε εκβιασμό διλλημάτων για να προστατεύσουμε το θεσμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων.
Εμείς, οι γονείς και οι δάσκαλοι καλούμε όλους τους δημότες να αντισταθούμε και να απαιτήσουμε το ξεκίνημα των καλλιτεχνικών μαθημάτων τώρα. Όχι άλλος χαμένος χρόνος…
Σας καλούμε σε συγκέντρωση την
 Πέμπτη 13 Δεκέμβρη και ώρα 17:00 στη πλατεία Κύπρου
Δάσκαλοι των καλλιτεχνικών τμημάτων