Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

"Θέλουμε τη θάλασσα μας..."


Η  ποδηλατοπορεία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας μέχρι το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο δεν πέρασε ποτέ από την Δραπετσώνα και τον χώρο στη Βιομηχανική Ζώνη Λιπασμάτων όπου λέγεται ότι βρίσκεται το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή.

Η ποδηλατοπορεία θα περνούσε από τους παραλιακούς δήμους και θα στάθμευε για λίγο στα σημεία :  τάφος Θεμιστοκλή, Δραπετσώνα - ενάλιες αρχαιότητες Πασαλιμάνι  -  παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού - πρώην κάμπινγκ Βούλας - ναός Απόλλωνα, Αστέρας Βουλιαγμένης - αλυκές Αναβύσσου.

Η επίσημη εξήγηση της μη υλοποίησης του προγράμματος σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι τα προβλήματα ασφάλειας που αναδείχτηκαν εκ των υστέρων για τη διαδρομή Ελευσίνα –Σχιστό-Δραπετσώνα και σε γραφειοκρατικές απαιτήσεις(;) για καταγραφή των ονομάτων των ποδηλατιστών κ.λπ. Τέτοια θέματα καλό είναι να προλαμβάνονται έγκαιρα στο μέλλον.

Όμως παρόλα αυτά οι Σύλλογοι Γονέων του 12ου, 13ου και 21ου Δημοτικών Σχολείων Κερατσινίου με μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν εκεί, παρόντες στο ραντεβού, συμμετείχαν στην εκδήλωση, έφεραν τις ζωγραφιές τους, φώναξαν «Θέλουμε τη θάλασσα μας…» 


Γονείς και μαθητές συμμετείχαν στη συμβολική δεντροφύτευση, καθάρισαν το ταφικό μνημείο και έστειλαν το μήνυμα τους για να μην καταστραφεί το φυσικό τοπίο με εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα μπετόν, για να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και στις ακτές.

ΥΓ. Δεν υπήρχε "κάμερα στο χώρο", δεν ήταν κανένας «επίσημος», κανένας από το Δημοτικό Συμβούλιο.