Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ποδηλατοπορεία Ελευσίνα - Σούνιο, στις 11π.μ στο Θεμιστόκλειο στη Δραπετσώνα, ενάντια στην εκποίηση του Σαρωνικού

Το “Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού” αποφάσισε να οργανώσει την Κυριακή 25  Νοεμβρίου την πρώτη συντονισμένη αντίδραση, με κινητοποιήσεις και άλλες εκδηλώσεις και δράσεις-ΣΤΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΘΑ  ΦΤΑΣΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 11π.μ ...ενάντια στην εκποίηση του Σαρωνικού.

Mε τη συνεργασία της ποδηλατικής ομάδας "Ταξιδιάρικα  ποδήλατα" του Γιώργου Αμυρά και με συμμετοχή άλλων ποδηλατικών ομάδων θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία από την Ελευσίνα μέχρι το Σούνιο με ενδιάμεσες στάσεις σε προκαθορισμένα σημεία.


ΕΝΑΡΞΗ 10 ΠΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες μετά το Σχιστό είναι η εξής: 

Στη διασταύρωση του Σχιστού στρίβουν αριστερά και ανεβαίνουν την Γρ.Λαμπράκη μέχρι το ύψος της Π.Τσαλδάρη. Εκεί στο φανάρι στρίβοντας δεξιά μπαίνουν στη Π.Τσαλδάρη και την κατηφορίζουν μέχρι τη Σαλαμίνας, όπου και στο φανάρι της στρίβουν αριστερά. Στο φανάρι της Κωνσταντινουπόλεως στρίβουν δεξιά και μετά από λίγο λοξά αριστερά μπαίνουν και κατηφορίζουν την Σμύρνης μέχρι την Πλατεία Κύπρου. Εκεί στρίβουν αριστερά κι αμέσως δεξιά και μπαίνουν στην Ελ.Βενιζέλου. Περνούν μπροστά από το Δημαρχείο και όταν φτάσουν στο φανάρι της Αναπαύσεως στρίβουν αριστερά. Περνούν μπροστά από το νεκροταφείο της Ανάστασης, ανεβαίνουν την Πλάτωνος και στο φανάρι της 25ης Μαρτίου στρίβουν αριστερά. Κατηφορίζουν την 25ης Μαρτίου έως την Μιχαληνού. Εκεί, στην άκρη του Τσιμεντάδικου, στρίβουνε δεξιά κι αμέσως μετά αριστερά και μπαίνουνε δεξιά μπροστά από το γήπεδο στην διαδρομή για τον Πειραιά. 
Βγαίνοντας στο φανάρι της Ε1 του λιμανιού περνάνε απέναντι και επιλέγουνε έναν δεξιό παράδρομο που στο τέλος του και δεξιά βρίσκεται η καγκελόπορτα που οδηγεί στον τύμβο του Θεμιστοκλή.







ΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
ΣΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ)
ΤΑΦΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
ΠΑΛΑΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ
ΝΑΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΟΥ
ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ-ΣΟΥΝΙΟ (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ) 

www.saronikossos.wordpress.com - www.enallaktiki-drasi.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Θανάσης Καλογιαντσίδης 6979775853
ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, "ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ" ΚΑΙ "ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ"