Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΚΕΠΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Απλήρωτοι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, δεν έχει καταβάλλει στους 200 συμβασιούχους εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση τα δεδουλευμένα που τους οφείλει εδώ και 11 μήνες. 

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ δείχνουν ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια της υπομονής τους. Δουλεύουν και προσφέρουν στα προγράμματα αθλητισμού, στα καλλιτεχνικά μαθήματα του δήμου, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στους Παιδικούς Σταθμούς πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α ενώ αρκετοί ανήκουν στα ΑΜΕΑ που χρηματοδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, χωρίς ωστόσο τα χρήματα αυτά να φτάνουν στους δικαιούχους.

Αν και η δημοτική αρχή επανειλημμένα έχει υποσχεθεί πως θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, στη συνέχεια επικαλείται γραφειοκρατικά προβλήματα και δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα. Σήμερα δηλώνει ότι δεν έχει τους απαραίτητους πόρους. Ωστόσο οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Φυσικά σε αυτή την κατάσταση έχει συμβάλει και έχει βαριές ευθύνες η τρικομματική κυβέρνηση με τη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων κατά 30% από τον Αύγουστο και μέχρι το τέλος του χρόνου και τη στέρηση εκατ. ευρώ πόρων που τους οφείλει εδώ και χρόνια και δεν τα δίνει.
Με στόχο να οδηγήσει τις υπηρεσίες των δήμων σε αδιέξοδο, συρρικνώνοντας κοινωνικές υπηρεσίες. Ταυτόχρονα η "αξιολόγηση" υπηρεσιών και εργαζομένων γίνεται το όχημα για τις απολύσεις εργαζομένων στα δύο επόμενα χρόνια, και την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες που θα αποβεί σε βάρος του λαού. Συνειδητά κυβέρνηση - Δήμαρχοι παραδίδουν υπηρεσίες στους ιδιώτες. Η σύμπραξή τους σήμερα με τις ΜΚΟ είναι "πρόβα τζενεράλε" για την είσοδο των ιδιωτών στους Δήμους. Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και οδηγεί σε χρεοκοπία τους δήμους και τις λαϊκές οικογένειες.
Η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό κυρίως στις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς, κ.λπ.) και η μη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων είναι η άμεση λύση που έχει ανάγκη ο λαός.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει προκειμένου:
  • να καταβληθούν άμεσα τους 200 εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας τα δεδουλευμένα των 11 μηνών.
  • αν θα επιχορηγήσει έκτακτα το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των μισθών των 200 εργαζόμενων.
  • αν σκοπεύει να παγώσει τις δόσεις του Δήμου προς το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να εξοικονομηθούν οι δόσεις και να δοθούν στους οφειλόμενους μισθούς.πηγή