Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση ...για τα σκουπίδια!

Και πρόσκληση και πρόκληση

Επανάχρηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, οικολογική επεξεργασία και άλλους παρόμοιους όρους τους έχουμε ακούσει κατά καιρούς και πάνω κάτω γνωρίζουμε τι σημαίνουν.
Τι σημαίνουν όμως ΕΔΣΝΑ, ΜΕΑ και ΣΔΙΤ; Και πως μ’αυτά μπλέκεται ο περιφερειάρχης Σγουρός και  στο βάθος και η κυβέρνηση;

Το πρόβλημα είναι πως τα αρκτικόλεξα αυτά είναι οι φορείς που μέσω αυτών και ερήμην της κοινωνίας, προχωρούν οι διαδικασίες για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής για τα επόμενα 30 χρόνια.

Αν θέλετε να μάθετε - και να συζητήσετε - κάπως πιο αναλυτικά, πως μεταφράζεται αυτό το σχέδιο της Περιφέρειας  και αν μπορεί να δουλέψει με όρους οικονομίας, θέσεων εργασίας, δημοκρατίας και οικολογίας, τότε ελάτε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στις 7.30μ.μΣτο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας ( Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Γ.Καραϊσκάκη).

Εκεί, ο κ. Τάσος Κεφαλάς, μέλος της «Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων», θα μας παρουσιάσει, εξηγήσει και θα κρίνει τα σχέδια που προωθούνται. Επίσης, θα μας περιγράψει τι άλλο μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των πολιτών και υπέρ αυτών.

Την εκδήλωση αυτή τη διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δραπετσώνας – Κερατσινίου «Αλντεμπαράν».