Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα 15-10-2012, Δημοτικό Συμβούλιο (σύσκεψη) για την ...Formula 1

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 συνεδριάζει (σύσκεψη) σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απροόπτου το  Δημοτικό Συμβούλιο. 
Το θέμα της συνεδρίασης είναι η ...Formula 1. 
Δεν γνωρίζουμε το πλαίσιο της συνεδρίασης, δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν νέα δεδομένα ή εάν είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Το σίγουρο είναι ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για πρώτη φορά θα ακούσουν επίσημα για ένα θέμα για το οποίο μαθαίνουν νέα μόνο από τα μέσα ενημέρωσης και θα πρέπει να πάρουν μια σημαντική απόφαση.Θέλουν ή όχι πίστα f1 στη Δραπετσώνα.
...Αυτό θα είναι ένα δύσκολο συμβούλιο. Ο Δήμος μας δεν περνά και τις καλύτερες του στιγμές! Το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιεί συνεδριάσεις μετ΄εμποδίων, παραιτήθηκαν ήδη δύο πρόεδροι του, παραιτήθηκαν αντιπρόεδρος και γραμματέας, δυσκολεύεται να πετύχει απαρτία!
Όμως θα είναι ένα δύσκολο συμβούλιο γιατί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠΑ θα είναι εκεί, όπως πάντα, και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να τους εξηγήσουν πως μπορούν να συζητούν και να παίρνουν αποφάσεις για την F1 και το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα που την ακολουθεί όταν μπροστά τους υπάρχουν άνθρωποι που δεν πληρώνονται για την εργασία τους από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου!

Αλλά θα είναι δύσκολο και, μετά τον απόλυτο χλευασμό που εισέπραξε η ανακοίνωση για f1 στην Πάτρα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, να συζητήσουν μια τέτοια πρόταση, όταν  είναι γνωστό ότι για να διοργανώσει κανείς αγώνα Formula 1, χρειάζονται πολλά χρήματα, όχι τόσο για την κατασκευή αλλά για τη λειτουργία της πίστας. 
Και τα χρήματα αυτά θα πρέπει να βρεθούν από μια οικονομία που δεν υπάρχει!



ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!

ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

1.- Θέλουμε ελεύθερες ακτές για τους κατοίκους
2.- Θέλουμε υψηλό και άφθονο πράσινο για την βελτίωση του περιβάλλοντος
3.- Θέλουμε να μην χαθεί η τελευταία αναπτυξιακή ευκαιρία για όλον τον Πειραιά

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Α.- Ο δήμος συζητά πολεοδόμηση με συντελεστή δόμησης το 0,4 ανά ιδιοκτησία θεωρώντας την περιοχή ολόκληρη ως εντασσόμενη στο Σχέδιο Πόλης

Β.- Ο δήμος θέλει ελεύθερες τις ακτές και ενδιαφέρεται για τον καθορισμό αιγιαλού και παραλίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος στη στεριά.

Γ.- Ο δήμος θέλει να δημιουργηθεί ενιαίο μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου έκτασης 400 περίπου στρεμμάτων

Δ.- Ο δήμος ενδιαφέρεται για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαίας και σύγχρονης) του χώρου και της πόλης

Ε.- Ο δήμος θέλει συνολικό σχεδιασμό και σταδιακή εφαρμογή αυτού του σχεδιασμού που να αξιοποιεί το στρατηγικό πλεονέκτημα της περιοχής και να εξασφαλίζει ανάπτυξη με επενδύσεις κοινωνικής ωφέλειας.

ΣΤ.- Ο δήμος ενδιαφέρεται να γίνει μια ανάπλαση επ’ ωφελεία των δημοτών και όχι για αόριστα οικονομικά οφέλη του μεγάλου κεφαλαίου.

Ζ.- Στην ανάπλαση θα πληρούνται όλοι οι περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί όροι που θα εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής και βιώσιμη ανάπτυξη.