Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πριν την κάλπη ...τα τελευταία νέα!

Λίγο πριν την κάλπη οι φήμες κυκλοφορούν πλέον ανεξέλεγκτα. Επίσημες δημοσκοπήσεις δεν υπάρχουν λόγω της απαγόρευσης! Υπάρχουν διαρροές, σκόπιμες ή μη και πολλές "αποκλειστικές πληροφορίες"! Υπομονή, σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες και όλοι θα ξέρουμε!  

Μέχρι τώρα, διαβάζοντας σκόρπια εδώ και εκεί, ακούγοντας συγγενείς, γνωστούς και φίλους καταγράφουμε: οι συσπειρώσεις των μεγάλων κομμάτων, ιδίως του ΠΑΣΟΚ δεν κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη δυναμική που καταγράφει, θα είναι το τρίτο κόμμα μπροστά από τα ΚΚΕ και αυτό θα είναι θέμα.
Η ΝΔ που προκάλεσε τις εκλογές,  τις τελευταίες ημέρες δείχνει σημάδια συσπείρωσης και πιέζει ασφυκτικά τα γειτονικά δεξιά κόμματα, κυρίως τους Ανεξ. Έλληνες,  εάν λάβει ποσοστό κάτω από 25% θα έχει και εσωκομματικό πρόβλημα.
Οι Ανεξ. Έλληνες θα πάρουν υψηλό ποσοστό, αλλά όχι αυτό που φαινόταν πριν 3 εβδομάδες και στην πορεία θα φανεί εάν είναι ένα ακόμα κόμμα της μιας ζαριάς ή θα εκπροσωπήσει ένα κομμάτι της κοινωνίας.
Η ΔΗΜΑΡ σταθεροποιείται σε ένα ποσοστό 6-7% μετά την απότομη κάθοδο από τα διψήφια νούμερα.
Τα κόμματα τα οποία φαίνεται ότι θα είναι στη Βουλή είναι Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ.
 Πιθανότητες έχουν οι Οικολόγοι και λιγότερες η ΔΗΣΥ για την οποία η νύκτα των εκλογών θα είναι μεγάλη. Γενικώς το παιχνίδι  κερδίζουν τα μικρά κόμματα, κυρίως αυτά που επένδυσαν στην αντιμνημονιακή ρητορεία, εισπράττοντας τον θυμό του κόσμου! 


Β΄ Πειραιά: Η Χρύσα Μυργιαλή υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ με σημαντική παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, η Μαρία Καραφέρη υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και η Τζένη Βαμβακά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι νέα πρόσωπα που ζητούν την ψήφο μας για την κεντρική πολιτική σκηνή, είναι γυναίκες, θα τις βλέπουμε και αύριο στις γειτονιές μας, οπότε όποιος επιλέξει τα κόμματα τους καλό είναι να τις ...σταυρώσει!

Η επόμενη μέρα. 
Την επόμενη μέρα ξεκινά το μεγάλο μπέρδεμα! Η ΝΔ δεν συνεργάζεται και ζητεί αυτοδυναμία. Το ποσοστό της θα καθορίσει και την τελική της στάση! 
Το ΠΑΣΟΚ με το βεβαρυμένο παρελθόν και την εμπειρία της «καυτής πατάτας» συνεργάζεται, αλλά κανένας δεν τολμά να μιλήσει για συνεργασία μαζί του! 
Το ΚΚΕ ζητεί ισχυρή υπερψήφιση όχι για να κυβερνήσει, αλλά για να αντιστέκεται στους δρόμους. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί Ε.Ε. και ευρώ, υπόσχεται παροχές, αρνείται να ικανοποιήσει τους πιστωτές, ζητάει συνεργασίες στα αριστερά κόμματα και εισπράττει την απόρριψη του μεγαλύτερου από αυτά! 
Η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί Ε.Ε. και ευρώ, αλλά μέτρα ανόρθωσης της οικονομίας και γενικώς ανάπτυξη, μάλλον συνεργάζεται υπό όρους. 
Οι Ανξ. Έλληνες θέλουν Ε.Ε. και ευρώ αλλά "...θα τρίξουν τα δόντια" στην κ. Μέρκελ, δεν συνεργάζονται με τους «μνημονιακούς», αλλά δεν τους θέλουν και οι αριστεροί! 
Ο Λαός αν μπει στη βουλή, αν και δεν είναι απολύτως ξεκάθαρος, ανάλογα με το ποσοστό του θα πράξει. 
Εν ολίγοις υπάρχει η απόλυτη παράνοια. Τη Δευτέρα η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, αλλά πως;
Ή κάποιοι θα ξεκινήσουν τα flick flak έως να βρουν το «κατάλληλο πλαίσιο» πάντα σε συνδυασμό με κάποια ατάκα «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» ή … «μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά»

... Μιας και όλοι γράφουν κάποια εκτίμηση, αν και δεν έχει καμιά σημασία θα το τολμήσουμε, έτσι για το έθιμο! 

1 . Ν.Δ : 25-27%
2 . ΠΑΣΟΚ : 15-17%
3 . ΣΥΡΙΖΑ : 12-14%
4 . ΚΚΕ : 8,5-10,5%
5 . Αν. Έλληνες : 7-8,5%
6 . Δημ. Αριστερά : 6-8%
7 . Χρυσή Αυγή : 4,5-6%
8 . ΛΑΟΣ :3-4%
9 . Οικολόγοι Πράσινοι : 2-3,5%
10 . Δημοκρατική Συμμαχία : 2,8-3,5%
11 . Δράση 1-2%
12 . Κοινωνική Συμφωνία 0,5-1,5%

13.  Άλλα κόμματα ...