Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Όλα καλά! Χωρίς show ...θα ήταν καλύτερα!

Ακτές χωρίς... οδοφράγματα, εύκολα προσβάσιμες στους πολίτες απαίτησαν οι κάτοικοι της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου που συγκεντρώθηκαν στον Υδατόπυργο, και έριξαν το συρματόπλεγμα στο χώρο όπου παλαιότερα στεγαζόταν το εργοστάσιο λιπασμάτων! Με συνθήματα όπως «Ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές μας», «Ανάπλαση για το λαό με το λαό», «Οι ακτές μας ανήκουν», οι κάτοικοι διεκδίκησαν, αυτή τη φορά πιο αποφασιστικά αυτά που δικαιωματικά τους ανήκουν. Δεν είμαστε εκεί για λόγους ανωτέρας βίας! Μάθαμε όμως και διαβάσαμε για τη μεγάλη χαρά  που ένιωσαν ...ooόλοι! 

Γενικά ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση για αρχή. Αν έλειπαν και κάποιες υπερβολές για τις ανάγκες της κάμερας θα ήταν ακόμα καλύτερη!  
Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να διαφωνήσει για ...ελεύθερες ακτές;  Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με το δικαίωμα των κατοίκων της πόλης να περπατούν δίπλα στο κύμα; Κανένας… 
 Θα μπορούσε όμως να διαφωνήσει με "τις όποιες προθέσεις εκμετάλλευσης" τόσο σημαντικών θεμάτων, τα οποία λιμνάζουν για πολλά χρόνια!
Αυτό όμως θα κριθεί λίγο αργότερα: Θα παραμείνει προσβάσιμη η παραλία,  θα αποκτήσει ζωή, θα έχει συνέχεια η διεκδίκηση ή θα μείνει στην ιστορία ως άλλη μια από αυτές τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που γίνονται από τετραετία σε τετραετία με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και ανεβάζουν ή αποδοκιμάζουν τοπικούς άρχοντες;