Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση: ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" Κερατσινίου-Δραπετσώνας με ανακοίνωση παίρνει θέση και ζητάει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ, ακόμα καταθέτει πρότασεις για λύση, προτείνοντας απορρόφηση των εργαζομένων από το Δήμο! 
Το πρόβλημα δεν είναι χτεσινό, υπάρχει εδώ και 7 μήνες, έχουν βγεί ανακοινώσεις, έχουν ακουστεί προτάσεις, έχει χυθεί μελάνι, έχει γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φτάσαμε στον Απρίλιο!
 ΥΓ: ...οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι! 


ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.
ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΚΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

Διακόσιοι περίπου εργαζόμενοι στο Δήμο μας είναι εδώ και αρκετούς μήνες απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, απειλούνται να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους!
Η Δημοτική Αρχή, αντί να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία τους, τους εμπαίζει κατάμουτρα. Προβάλλει ανυπόστατες δικαιολογίες και προσχήματα για να καθυστερήσει την πληρωμή τους (διετές, προϋπολογισμός κλπ…). Οι δικαιολογίες όμως και τα προσχήματα δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους. Το δικαίωμά τους να πληρωθούν για τη δουλειά τους και να μπορούν να κάνουν Πάσχα σαν άνθρωποι.
Τώρα, με πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να προχωρήσει η πληρωμή των εργαζομένων.

Να σταματήσουν τα παιχνίδια και οι δικαιολογίες. Σε λίγο, οι κυβερνήσεις και οι Δήμαρχοι θα λένε δεν έχουμε λεφτά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εργαζόμενοι θα κάτσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται; Πρόκειται για βαρβαρότητα, για αίσχος.
Η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη να προχωρήσει, με κάθε τρόπο, στην πληρωμή των εργαζομένων.

Όποιος κρίνει ότι το δίκαιο
είναι να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, παλεύει και βρίσκει τον τρόπο να το κάνει. Όποιος με διάφορες δικαιολογίες έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης και της Τρόικας, που θέλει να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί.
Επιπρόσθετα, η δημοτική αρχή έχει 100% την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, άρα και την ευθύνη να καταρτίσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό και το διετές. Το ότι δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα, είναι αποκλειστική ευθύνη δική της και κανενός άλλου. Όλα τα άλλα, αποτελούν σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας και προσπάθεια να φορτωθεί η ευθύνη αλλού.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, να οργανωθούν και να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους. 
Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, να υιοθετήσουν τις παρακάτω προτάσεις:

ΠΡΟΤΑΣΗ 1
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν ανέχεται 200 εργαζόμενοι του Δήμου να είναι απλήρωτοι, να μην μπορούν να κάνουν Πάσχα, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής και των εμποδίων που βάζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Με πολιτική απόφαση, προχωρά στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στη ΔΗΚΕΠΑ και στους παιδικούς σταθμούς, από αύριο κιόλας (11/4/2012).

ΠΡΟΤΑΣΗ 2
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας θεωρεί ότι κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σίγουρο μισθό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης, θεωρεί ότι για να μπορούν οι δημότες-εργαζόμενοι να εξυπηρετηθούν και να απολαύσουν υψηλού επιπέδου παροχές, υπάρχει ανάγκη να συνεχίσουν να εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν αυτή την στιγμή στο Δήμο, έχοντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεν περισσεύει κανείς, αντίθετα χρειάζονται κι άλλοι.
Για το λόγο αυτό, αποφασίζει:
Ø Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο Δήμο. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, θεωρούνται εργαζόμενοι με μόνιμη σχέση εργασίας. Μετατρέπει τις κάθε είδους συμβάσεις (μπλοκάκι, ορισμένου χρόνου κλπ…) σε αορίστου χρόνου.
Ø Απορροφά όλο το προσωπικό της ΔΗΚΕΠΑ και των παιδικών σταθμών στο Δήμο. Για το λόγο αυτό, ορίζει τις ανάλογες οργανικές θέσεις στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και τις ανάλογες Διευθύνσεις και τμήματα.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ
10/4/2012 πηγή
Μία ακόμη ανακοίνωση: Δυνάμεις του  ΠΑΜΕ στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΚΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ