Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Χρύσα Μυργιαλή: Γιατί μετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β’Πειραιά

Είναι πρωτόγνωρη η προεκλογική περίοδος. Διαρκής η αμφισβήτηση για πρόσωπα κ πράγματα, φίλοι κ γνωστοί με τους οποίους μοιραζόμασταν πριν λίγο καιρό κοινές πολιτικές απόψεις, σήμερα είναι έξω φρενών... Όλοι βαραίνουμε καθημερινά από τις οικογενειακές κ επαγγελματικές υποχρεώσεις, ακούμε με φόβο ότι εκείνος ο γνωστός μας απολύθηκε ή ο άλλος παίρνει μισθό εξευτελιστικά χαμηλό, που καταντά κοροϊδία, αλλά οι τιμές παραμένουν εξωφρενικές, η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει σε βάρος των μισθωτών κ των συνταξιούχων… Το πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται με ένταση.

Τέλειωσε η εποχή των μεγάλων λόγων κ σήμερα μαζεύουμε τα συντρίμμια μιας πολιτικής ανεύθυνης που ασκήθηκε από όλους τους χώρους. Ναι, είμαστε μετέωροι κ φοβόμαστε. Αλλά οι κραυγές, οι ύβρεις, τα «γενναία ΟΧΙ», ο διχαστικός λόγος, η κοινωνική αστάθεια, το μίσος δεν λύνουν το πρόβλημα της ύπαρξής μας. Δεν είναι πρόταση. 

Πολλοί άνθρωποι γύρω μου επιθυμούμε τη σταθερότητα κ θέλουμε να δούμε τη χώρα να αποκτά ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αγωνιούμε για τη μέρα που θα ξημερώσει και τι αυτή θα φέρει. Κ δεν μπορούμε να μένουμε βουβοί κ σκεπτικοί όσους φωνάζουν, αλλά θέλουμε να είμαστε παρόντες στον πολιτικό διάλογο με πρόταση θετική, ρεαλιστική και αξιόπιστη. 
Είμαι με αυτούς που απαντούν ότι η άτακτη χρεωκοπία, η έξοδος από το ευρώ κ η εθνική κ «ηρωική» απομόνωση της χώρας δεν μπορούν καν να συζητιούνται σοβαρά.
 Είμαι με αυτούς που πιστεύουν στην ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να αλλάξει το κράτος, για να είναι αποτελεσματικό και με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ν’αλλάξει ο αριθμός των βουλευτών, το ιδιότυπο καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, οι αναρίθμητοι μετακλητοί σύμβουλοι. Να τελειώνουμε με τη σπατάλη στους ΟΤΑ, με τις αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες που εξακολουθούν να ισχύουν. 
Ειναι πολλοί όσοι μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι τίποτα δεν μας εμποδίζει να ξεκινήσουμε μια σοβαρή εθνική προσπάθεια να γίνουμε παραγωγικοί, να θέσουμε τον στόχο της ανάπτυξης σε συγκεκριμένους τομείς, αξιοποιώντας κ επενδύοντας τους ευρωπαϊκούς πόρους και όχι σπαταλώντας τους. Τίποτα δεν μας εμποδίζει να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να λειτουργήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες, να πέσουν οι τιμές, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, να εισπράττονται οι φόροι, να εφαρμοσθούν πολιτικές που ενδυναμώνουν την οικονομία και εμπεδώνουν αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Τίποτα δεν εμποδίζει την πολιτική τάξη να εφαρμόσει τη νομοθεσία για να αποδειχτεί εμπράκτως ότι με σεβασμό χειρίζεται το δημόσιο χρήμα και εννοεί τις θεμελιακές διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Γι αυτό κ μετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β’Πειραιά σήμερα. Γιατί πιστεύω ότι πολιτική σημαίνει να υπηρετείς την πατρίδα. Και σήμερα γι’αυτή την πατρίδα πρέπει ήρεμα κ μεθοδικά να σκεφτούμε κ να αποφασίσουμε. Με την ανάληψη των υποχρεώσεων που μας αναλογούν, με σεβασμό για τον διπλανό μας, με αίσθημα συμμετοχής και ευθύνης μπροστά στην κρίση που μας δοκιμάζει. Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και ζητώντας σταθερά και επίμονα να υπάρξει κ να τηρηθεί ένα ρεαλιστικό κ αξιόπιστο σχέδιο που να απαντά στα διλήμματα της αδιάκοπης περικοπής των μισθών, της υποχώρησης κάθε έννοιας εργασιακών δικαιωμάτων, της αποκαθήλωσης του κοινωνικού κράτους , της διάλυσης του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με καθαρές θέσεις για την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση. Με στοιχειώδη κ υπεύθυνη συνεννόηση.
Ελπίζοντας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. πηγή