Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο!


Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 και ώρα 17.30  στο Δημαρχείο Κερατσινίου θα γίνει η  9η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας.

Τα θέματα είναι λίγα με σημαντικότερο την τροποποίηση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ο οποίος είχε έρθει προς συζήτηση πριν μήνες, ψηφίστηκε από την πλειοψηφία, πήγε στην περιφέρεια για έγκριση και επέστρεψε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με το με αρ. πρωτ. 6761/6518/2-3-2012 έγγραφό της και ζητά  τροποποιήσεις του ΟΕΥ του Δήμου μας
Στη συζήτηση πριν μήνες όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει τις αντιρρήσεις τους για κάποια σημεία και δυστυχώς δεν εισακούστηκαν. Αποτέλεσμα ο κανονισμός επέστρεψε για να διορθωθεί. Ο Δήμος είναι δίχως Ο.Ε.Υ από κακούς χειρισμούς και ελπίζουμε να λυθεί έστω και καθυστερημένα και αυτό το θέμα.
 Τα σημεία που επικεντρώνονται οι παρατηρήσεις είναι οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα (είχε γίνει μεγάλη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε), οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης και αρμοδιότητες ΚΕΠ.  
Διαβάζοντας τις προτάσεις για τροποποίηση της περιφέρειας μάθαμε ότι στον κανονισμό και στις «Αρμοδιότητες του Τμήματος Δημοτικού Συμβουλίου» υπάρχει η υποχρέωση να παρέχεται μεταξύ των άλλων και γραμματειακή υποστήριξη στις Δημοτικές Παρατάξεις... γεγονός βέβαια που δεν συμβαίνει μέχρι και σήμερα.
Για την ιστορία: την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκαν μικρά γραφεία στις παρατάξεις
με υποτυπώδη εξοπλισμό, μακριά από το Δημαρχείο, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι στον ίδιο χώρο δόθηκαν κανονικά γραφεία σε αθλητικό σωματείο.  Είναι προς συζήτηση πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τη διευκόλυνση του ρόλου της αντιπολίτευσης ιδίως όταν  αντιμετωπίζει το θέμα από την καρέκλα της εξουσίας και βεβαίως είναι προς συζήτηση η ανοχή τέτοιων στάσεων από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων, ιδίως των νεωτέρων που αγωνίζονται για "νέα ήθη και έθιμα" και στο χώρο της πολιτικής!

Βέβαια η είδηση για το συμβούλιο είναι ότι έρχεται προς ψήφιση προϋπολογισμός της ΔΗΚΕΠΑ, τον Απρίλιο του 2012, δεν γνωρίζουμε έαν έχει συζητηθεί ο ισολογισμός του 2011, αλλά σε κάθε περίπτωση...κάλιο αργά παρά ποτέ!
Ακόμα στα θέματα υπάρχουν οι γνωστές έκτακτες επιχορηγήσεις, 7 αυτή την φορά και μάλλον θα συνεχίσουν να αυξάνονται, μιας και το νέο έχει διαδοθεί και τα προβλήματα είναι μεγάλα, κάποια εγκαίνια, καθώς η έγκριση συν διοργάνωσης με ΕΣΠΑ ποδοσφαιρικού αγώνα και έγκριση του ποσού των 1000 ευρώ για 8σελιδο, αφίσα, πρόσκληση!!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο: ΑΠΟΦΑΣΗ Νο 2/12 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙ «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΘΕΜΑ 2ο: ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ, ΕΤΟΥΣ 2012.
ΘΕΜΑ 3ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ».
ΘΕΜΑ 4ο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Ι.Κ.Α. ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
ΘΕΜΑ 5ο: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ Η ΜΗ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:«ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΦΤΩΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ».
ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 
ΘΕΜΑ 9ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ .
ΘΕΜΑ10ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 
ΘΕΜΑ11ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 
ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ .
ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ .
ΘΕΜΑ 14ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ,ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ .
ΘΕΜΑ 15ο: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ.
ΘΕΜΑ 16ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ,ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.πηγή