Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πειραιά για την 25η Μαρτίου και την παρέλαση!

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά "η Πρόοδος" για την 25η Μαρτίου στην ανακοίνωση του αναφέρει:


"Οι Δάσκαλοι τιμάμε το ‘21 με αγώνες 
για Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία 

Η φετινή 25η Μάρτη, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα, στο επίκεντρο μιας μεγάλης σύγκρουσης. Όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με τις μεγάλες επαναστάσεις του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα αποτελούν το μεγάλο διακύβευμα της σύγκρουσης αυτής. 
Θα αποδεχθούμε την έκπτωσή μας από πολίτες με δικαιώματα σε υπηκόους της νέας «ελέω αγοράς» απολυταρχίας; Τη μετατροπή μας από εργαζόμενους με δικαιώματα σε σκλάβους του 21ου αιώνα; 
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ένα ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την ιστορική αντιπαράθεση. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε: ή θα αποκρύψουμε την αλήθεια ή θα ορθώσουμε το λόγο και το ανάστημά μας στη νέα απολυταρχία, στη νέα αποικιοκρατία που απλώνεται πάνω στο λαό μας. 
Οι σχολικές γιορτές, οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις, όπου ο λαός θα δώσει και πάλι μαζικά το παρόν, πρέπει να έχουν το χρώμα της λαϊκής αντίστασης. 
Όσοι –ες έχουν αμφιταλαντεύσεις, ας αναλογιστούν ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής, στις 28 Οκτώβρη και στις 25 Μάρτη, ο λαός κατέβαινε μαζικά στους δρόμους, οργανωμένος από τις μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις, αψηφώντας την τρομοκρατία του κατακτητή. Σήμερα ήρθε η δική μας σειρά. 
Ετούτη η παρέλαση θα είναι του Λαού 
25 Μάρτη, στις παρελάσεις του δήμου Πειραιά και του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας διαδηλώνουμε μετά το τέλος της παρέλασης" πηγή