Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η συζήτηση για το μέλλον της ΔΗΚΕΠΑ...

Την Παρασκευή (17-02-2012) βράδυ έγινε, μετά από πολύ καιρό, συζήτηση για τις προοπτικές και το μέλλον της κοινωφελούς επιχείρησης ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας! 
 Χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν η αγωνία των εργαζομένων που κυριαρχούσε στην αίθουσα για το μέλλον της εργασίας τους και την επόμενη μέρα της επιχείρησης. 
Το θέμα είναι πολύπλοκο και χρειάζονται ειδικές γνώσεις για μια άποψη με περιεχόμενο. Μάλλον δεν προέκυψε κάτι συνταρακτικό από τις ομιλίες -τοποθετήσεις! Έλειψαν η τόλμη και η έμπνευση ...και από τους νέους δημοτικούς συμβούλους από τους οποίους πολλοί περίμεναν κάτι εναλλακτικό  και ριζοσπαστικό. 
Κατατέθηκαν στοιχεία και δόθηκαν κάποιες απαντήσεις, κάποια θέματα έμειναν σε εκκρεμότητα. Σημαντικό είναι ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση για προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα και να συνεχίσει η εταιρεία το κοινωφελές έργο της στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.
Όλοι οι ομιλητές, από όλους τους χώρους ζήτησαν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της επιχείρησης, να "σωθεί' η επιχείρηση και να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι! Η Διοίκηση αναφέρθηκε στο δυσμενές γενικότερο πλαίσιο που κινείται ο Δήμος, λόγω οικονομικής συγκυρίας και Καλλικράτη, όμως δεν μίλησε για κάτι πιο συγκεκριμένο, αλλά ότι όλα θα αντιμετωπιστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς εμφανή διάθεση αυτοκριτικής για καθυστερήσεις ή παραλείψεις. Επιπλέον ενώ ακούστηκαν πολλά οικονομικά στοιχεία δεν δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των δεδουλευμένων και των υποχρεώσεων. Ακόμα υπήρξαν και πιο "εξειδικευμένες προτάσεις" λύσης από συμβούλους της αντιπολίτευσης  που αμφισβητήθηκαν για την νομική της επάρκεια, όπως και πρόταση για διαπαραταξιακή επιτροπή που δεν προχώρησε.
Βέβαια η λύση των προβλημάτων, η "σωτηρία" χρειάζεται κάτι περισσότερο από "καλές προθέσεις και άψυχες διαβεβαιώσεις". Χρειάζεται ξεκάθαρο μελετημένο σχέδιο, αποφάσεις, ίσως και αποφάσεις με κόστος, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και ευρύτατη συναίνεση. Και βέβαια όλα αυτά άμεσα, από αύριο! Για να υπάρχει αύριο! Διαφορετικά θα έρθει κάποια στιγμή, ο όποιος κακός, "Καλλικράτης 2" ίσως να λέγεται και να  κλείσει την επιχείρηση εν μία νυκτί!
 Συμπέρασμα: Τέθηκαν τα προβλήματα, έγιναν διαπιστώσεις, δόθηκαν εξηγήσεις, δόθηκαν υποσχέσεις προσπάθειας, όμως δεν κατατέθηκε-ψηφίστηκε κάποιο σχέδιο με αρχή μέση και τέλος! Όλα είναι ανοικτά ...δυστυχώς στο ίδιο οριακό σημείο!

Για κάτι περισσότερο και για "κλίμα" από τη συνεδρίαση,  παρακάτω βίντεο με την ομιλία του επικεφαλής της Δημ. Κίνησης "Αναγέννηση", Ζαχαρία Ζούπη (17/02/2012) στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, όπως δημοσιεύτηκε στο blog της Δημ. Κίνησης "Αναγέννηση" πηγή