Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο. Συζήτηση για το μέλλον της ΔΗΚΕΠΑ!

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου θα γίνει η 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ένα κορυφαίο θέμα: το μέλλον και τις προοπτικές της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη μετά από πρωτοβουλία και συγκέντρωση υπογραφών από συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Τα προβλήματα για την εταιρεία είναι μεγάλα. Το τελευταίο διάστημα έχουν παραιτηθεί  πολλά άτομα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Το Δ.Σ. έχει αλλάξει τρεις προέδρους από τότε που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή και τελευταία έχει νέο πρόεδρο. Υπάρχει το θέμα της μισθοδοσίας του προσωπικού, υπάρχει δυσκολία χρηματοδότησης, υπάρχουν σε εκκρεμότητα ζητήματα με το πρόγραμμα δράσης της εταιρείας και με τη φιλοσοφία της ύπαρξης της.
 Η αντιπολίτευση (εδώ) και ο Ζαχ. Ζούπης (εδώ) και ο Γ. Τσιρίδης (εδώ) κατά καιρούς έχουν αναφερθεί στα θέματα της εταιρείας. Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει λύσεις στα προβλήματα (εδώ). 
  Έξι  παλαιοί πρόεδροι έχουν με κοινή δήλωσης τους προσφερθεί για να βοηθήσουν για τη σωτηρία της εταιρείας. Το θέμα είναι πολύπλοκο, χρειάζεται τη συστράτευση όλων και προσεκτικούς χειρισμούς για να προκύψει μια βιώσιμη πρόταση-απόφαση για το μέλλον της εταιρείας.  
(Με το θέμα έχει ασχοληθεί το ειδησεογραφικού portal "mediasoup", ανάρτηση (εδώ), αναφέρεται στα προβλήματα της εταιρείας και δίνει τη δική του ματιά στα γεγονότα.)
Η συνεδρίαση για το μέλλον και τις προοπτικές της ΔΗΚΕΠΑ είναι πολύ σημαντική και έχει καθυστερήσει πολύ, πίσω από την εταιρεία βρίσκονται άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις,  κανένας δεν έχει δικαίωμα να πειραματίζεται με τις ζωές των άλλων! Η αγωνία των εργαζομένων είναι μεγάλη και περιμένουν σημαντικές αποφάσεις!

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ, ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.
ΘΕΜΑ 2ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012.
ΘΕΜΑ 3ο: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΕΠ’ΑΥΤΟΥ (Σ.Κ.)
ΘΕΜΑ 4ο: ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΘΥΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ε.Τ.Ε.
ΘΕΜΑ 5ο: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ.
ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Π.Δ.)
ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Κ.Π.) πηγή