Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΚΕΠΑ: τα προβλήματα συνεχίζονται, η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται...

Η Δημοτική Κίνηση «Αναγέννηση» Κερατσινίου-Δραπετώνας, επανέρχεται  με νέα ανακοίνωση για την κατάσταση στην ΔΗΚΕΠΑ που ακόμα δεν έχει ομαλοποιηθεί, για τις προσπάθειες των δασκάλων να στηρίξουν τις δράσεις της επιχείρησης,  για τα προβλήματα στη θέρμανση των πολιτιστικών κέντρων του Δήμου και για τις ενέργειες της κίνησης για τα θέματα αυτά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ, ΕΝΩ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΙΣ...ΕΝΟΡΙΕΣ !
 Φίλοι και φίλες, σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία, οικογενειακή ευτυχία και αισιοδοξία. Μία δύσκολη χρονιά μπήκε και η ανασφάλεια, ο φόβος για το αύριο δεν πρέπει να μας κάνουν να χάσουμε την αυτοπεποίθηση μας και το χαμόγελο μας.

  Δυστυχώς, μπήκε μία δύσκολη χρονιά και για την Δημοτική Επιχείρηση η οποία ανάμεσα στα άλλα έχει την βασική ευθύνη λειτουργίας των Καλλιτεχνικών Τμημάτων και των Αθλητικών Ακαδημιών. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:
  • Από τον Αύγουστο δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση και επιβιώνουν με κάποιο «έναντι» που τους δίνουν αυτό το διάστημα.
  • Τα Τμήματα ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των δασκάλων που πονούν τη λειτουργία τους, αν και δεν έχουν πληρωθεί από την Άνοιξη και όταν ξεκίνησαν, δεν είχε γίνει άμεσα η πρόσληψη τους
  • Όλη η λειτουργία της επιχείρησης βρίσκεται στον αέρα και ακόμη δεν υπάρχει έτοιμο ούτε το διετές πρόγραμμα δράσης της που είναι προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση της (Ας σημειωθεί ότι τυπικά η ίδρυση της Επιχείρησης έγινε τον Ιούνιο)
  Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση κανείς δεν παίρνει ευθύνη. Ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής «σφυρίζει» αδιάφορα και δεν προτείνει τίποτα το συγκεκριμένο. «Η αδυναμία και η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο»!
Σαν να μην έφτανε αυτό, τα Πολιτιστικά Κέντρα δεν διαθέτουν θέρμανση για έναν απλό λόγο, που δείχνει την αδιαφορία της Διοίκησης του Δήμου και την αντίληψη της. Ενώ με βάση τη συμφωνία της Δημοτικής Επιχείρησης και της ομάδας του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ (βλέπε εταιρεία ΕΤΕΚΑ μεγαλομετόχου κ. Σπανού) παραχωρήθηκαν προπονητικές ώρες στο Γήπεδο του Σχιστού με ανταπόδοση την χορήγηση πετρελαίου στα Πολιτιστικά Κέντρα και τα Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου, ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής έδωσε εντολή να πάει το πετρέλαιο στις…. ενορίες του Δήμου. 
-Αυτή είναι η αντίληψη του Δημάρχου Λουκά Τζανή.
-Αυτός είναι ο σεβασμός του απέναντι σε χιλιάδες παιδιά, νέους και δημότες όλων των ηλικιών που συμμετέχουν στα Καλλιτεχνικά Τμήματα και τις Αθλητικές Ακαδημίες των Δήμων.

  Εμείς οφείλαμε να το καταγγείλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το πράξαμε. Οφείλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες. Το κάνουμε. Ας βγάλουμε όλοι συμπεράσματα. Κρίμα για την επιχείρηση. Κρίμα για τα Τμήματα που έχουν τεράστια ιστορία. Κρίμα για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.
Αυτά γίνονται στο Δήμο μας πια εν έτει 2012.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10-1-2012                Για την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, o επικεφαλής Ζαχαρίας Ζούπης    πηγή