Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

3η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο. 
Εκτός από τα τεχνικά θέματα σε σχέση με προϋπολογισμό, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, την τοποθέτηση δημοτικών συμβούλων ως μέλη επιτροπών, υπάρχουν αντικαταστάσεις δημοτικών συμβούλων που παραιτήθηκαν (οι παραιτήσεις συνεχίζονται...) από τα Διοικητικά συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών, αποδοχή της παραίτησης της προέδρου της Δ.Ε.Π και δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου του Δήμου στην ΑΠΟ Κερατσινίου.
Βέβαια είναι καλό να στηρίζονται τοπικά σωματεία και φορείς, σίγουρα θα το ζητήσουν και τα υπόλοιπα στο μέλλον και θεωρούμε ότι υπάρχει σχέδιο για όλα, γιατί η οικονομική κατάσταση είναι τραγική για πολλά από αυτά, αλλά ...την ίδια στιγμή δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμα γραφεία στις Δημοτικές παρατάξεις όπως προβλέπει ο "Καλλικράτης" και αυτό είναι τέραστιο θέμα αξιοπρεπούς λειτουργίας της αντιπολίτευσης και κατ΄επέκταση λειτουργίας των θεσμών. 
Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει θέμα για το κοινό ψήφισμα της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ (νέο εργοστάσιο), είχαμε την αίσθηση ότι τα πράγματα ήταν επείγοντα μετά τις  συζητήσεις εκτός ημερησίας διάταξης για την πρόταση της ΔΕΗ. 
Ούτε βέβαια υπάρχει προς συζήτηση σχετικό θέμα για τη formula1. Υπάρχει το ενδεχόμενο, αν πιστέψουμε τη χαρά των τελευταίων ημερών!!! μετά και τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΛΠ να προχωρήσει το θέμα, (...λέμε τώρα) και να το καταψηφίσει το Δημ. Συμβούλιο. 
Δεν πιστεύουν όλοι ότι αυτό που λείπει από την περιοχή μας είναι η f1. Υπάρχει ανάγκη για πράσινο, για πρόσβαση στη θάλασσα, για δουλειές, για ...καφενεδάκια όπως έλεγε καλός φίλος, για ένα νοσοκομείο παίδων ίσως, για ανάπτυξη... για ανθρώπινη ζωή! Γνωρίζουμε ακόμα και συμβούλους της πλειοψηφίας που έχουν αρνητική θέση για το θέμα, αλλά και πολιτικά κόμματα που είχαν δώσει προεκλογικά στήριξη στην δημοτική αρχή και έχουν αρνητική θέση για το θέμα!
 Μήπως πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο που εκλέξαμε να έχει θέση και μετά να προχωράμε σε περαιτέρω ενέργειες; 
Τι λένε οι έμπειροι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των χώρων οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τους πολίτες; Σημειώνουμε ότι καμιά παράταξη δεν μας πρότεινε προεκλογικά μεγαλεία και λάμψη,   ώστε να μπορεί να λέει ότι οι πολίτες ψήφισαν για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, σε μια εποχή μάλιστα που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς κατοίκους της περιοχής μας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο: ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΩΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Π. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

ΘΕΜΑ 2ο: ΕΠΑΝΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 417/14-12-2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠ' ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.

ΘΕΜΑ 3ο: ΕΠΑΝΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 418/14-12-2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠ' ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.

ΘΕΜΑ 4ο: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ, ΜΠΟΥΔΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΨΑΡΡΩΝ.

ΘΕΜΑ 5ο: 3η ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011 ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.

ΘΕΜΑ 6ο: ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΗΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1-7-2011 ΕΩΣ 30-12-2011.

ΘΕΜΑ 7ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ (Φ.Ι.).

ΘΕΜΑ 8ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ (Π.Δ.).

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Δ.Κ).

ΘΕΜΑ 10ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012.
ΘΕΜΑ 11ο: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ:Α) ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ Β) ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 28 ΚΑΙ 46 ΤΟΥ ΕΚΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Ν. 3463 /2006. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ:Α) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΤΗ ΣΙΤΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012

Β) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012.

ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 27) ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 26/25-09-2009.

ΘΕΜΑ 13ο: ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΩΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.

ΘΕΜΑ 14ο: ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ & ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ. πηγή