Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμοι ...και δήμοι! Ο Δήμος Ιλίου ανατύπωσε τα σχολικά βιβλία


Ο Δήμος Ιλίου ανατύπωσε και διανέμει τα σχολικά βιβλία σε όλα τα σχολεία .
Όχι φωτοτυπίες,  ελάχιστο κόστος,  υψηλή ποιότητα ! 
Μπράβο στο Δήμαρχο ! Πλήρωσε μόνο 3 ευρώ το κάθε τεύχος. 
Αντίθετα ο δικός μας τι έκανε;
 Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας για μια ακόμα φορά "πετάει την μπάλα στην εξέδρα" με μια ανακοίνωση που χαϊδεύει αυτιά, περιορίζει την παρέμβαση του σε "βαριές λέξεις" και  υποσχέσεις! (ανακοίνωση παρακάτω!) Ένα επιπλέον στοιχείο για αξιολόγηση είναι ότι τα δημοτικά σχολεία του Κερατσινίου έχουν πάρει ήδη 16 βιβλία από τα πρώτα τεύχη και το κόστος θα ήταν πολύ μικρότερο!

Εδώ διαβάστε το κόστος για βιβλία του Δήμου Ιλίου:

Το δελτίο τύπου του Δήμου Ιλίου, δίπλα η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Δήμος Ιλίου ανατύπωσε και διανέμει τα σχολικά βιβλία σε όλα τα σχολεία. Ο Δήμος Ιλίου, με αίσθημα ευθύνης και με συνείδηση της σοβαρότητας της κατάστασης που δημιουργείται από την έλλειψη των σχολικών βιβλίων και τις επιπτώσεις της στη μαθησιακή διαδικασία, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανατυπώσει την ύλη που απαιτείται για να γίνουν κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία της πόλης το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε ανατύπωση της ύλης των σχολικών βιβλίων προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες διδακτικές ανάγκες όλων των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Ιλίου.
 Η διανομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε κάθε σχολείο ξεχωριστά, ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 23.09.2011.

ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή!

 Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Σεπτεμβρίου 2011 

θα γίνει ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ένα και μοναδικό θέμα την άμεση  έγκριση του κανονισμού λειτουργίας, οικονομικής διαχείρισης και προσωπικού της ΔΗΚΕΠΑ. 




Η δόση που άργησε να έρθει...


Από το sofokleous10.gr

Την ίδια σκληρή γραμμή ακολουθούν απέναντι στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ενωση, γεγονός που έχει ανάψει φωτιές στο οικονομικό επιτελείο.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον εμφανίστηκε επικριτική απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, δηλώνοντας «πως αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς».
Παράλληλα η Λαγκάρντ τόνισε με νόημα πως είναι στο χέρι της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία. Το ίδιο αυστηρό ύφος είχε και ο «σκληρός» της τρόικας, Πολ Τόμσεν, ο οποίος διαμήνυσε στον υπουργό Οικονομικών πως η τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα αν...
δεν πειστεί πως η κυβέρνηση θα τηρήσει αυτή τη φορά τις δεσμεύσεις της.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος γυρίζοντας από την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον μίλησε στους στενούς του συνεργάτες για «ψυχρολουσία» και σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μάλιστα ζήτησε από όλους εγρήγορση και υπευθυνότητα, γιατί, όπως είπε, «τις επόμενες ημέρες κρίνεται το μέλλον της χώρας».
Και ενώ ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε τη Δευτέρα τι πρωί να ηρεμήσει τα πνεύματα, διαψεύδοντας εκ νέου τα σενάρια συντεταγμένης χρεοκοπίας, η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του επιτρόπου κ. Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, ότι οι τελικές αποφάσεις για την καταβολή της έκτης δόσης των δανείων δεν θα ληφθούν στο Eurogroup, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, άναψε και πάλι φωτιές.

Τα οικονομικά ενός Δήμου ...γειτονικού!

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε αναλυτικά στα οικονομικά του Δήμου. Θυμίζουμε ότι έγκαιρα με συνέντευξη τύπου όταν ανέλαβε, ενημέρωσε αναλυτικά για ό,τι παρέλαβε και έδωσε στοιχεία γενικότερα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Σήμερα 9 μήνες μετά,  στη συνέντευξη ενημερώνει τους πολίτες, λέει τι πέτυχε, γνωστοποιεί τις δυσκολίες και θέτει τους στόχους.

 Άραγε στο Κερατσίνι θα μάθουμε κάποτε πως έχουν τα μεγέθη για τα οικονομικά! 
Η τριμηνιαία έκθεση της οικονομικής επιτροπής δεν δημοσιεύτηκε στο α΄και β΄τρίμηνο, για το γ΄τρίμηνο μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί η έκθεση, ούτε υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα στο site του Δήμου. Τα προβλήματα όμως μεγαλώνουν και υπάρχουν κάποιοι  εργαζόμενοι στην επιχείρηση του Δήμου που δεν πληρώνονται στην ώρα τους ...
Γιατί υπάρχει τόση ησυχία για το θέμα;

  Δημοσιεύουμε τη συνέντευξη μήπως και ακουμπήσουμε κάποια ευαίσθητη χορδή των διοικούντων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και εκτός από αφορισμούς στο διαδίκτυο για τους άλλους που φταίνε, αλλά και το συστηματικό "πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα",  αναφερθούν έστω και τώρα αναλυτικά για τα οικονομικά!

Συνέντευξη του Δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη στο enpeiraiei

"*Μέσα στους εννέα πρώτους μήνες που είμαστε στο τιμόνι του ενιαίου Δήμου, μειώσαμε το λειτουργικό κόστος περίπου 30%"
*Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε πάρει προκαταβολικά το 2010, 800.000 ευρώ από τους ΚΑΠ του 2011

Με την πρότασή μας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποδείξαμε ότι μπορούμε να βάλουμε ξανά το Δήμο, μετά το πέρας των τεσσάρων ετών, σε τροχιά πλεονάσματος, χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση και χωρίς να ενταχθούμε στο πρόγραμμα εξυγίανσης. Αυτό τονίζει στη συνέντευξή του στο enpeiraiei.gr ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στην πρόταση αναχρηματοδότησης των δανείων του Δήμου που υπέβαλλε η δημοτική αρχή στο ΤΠκΔ και η οποία απερρίφθη από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να εκδικαστεί η αίτηση αναίρεσης επί της αρχικής απόφασης του κλιμακίου κι ο δήμαρχος ευελπιστεί να δοθεί λύση αλλά, όπως λέει, στην περίπτωση που η απόφαση δεν είναι θετική για το Δήμο, θα απευθυνθεί με αίτηση αναίρεσης στη μείζονα ολομέλεια του Ελεγκτικού. 
Ακόμα μιλά για τη μείωση του λειτουργικού κόστους του Δήμου περίπου 30% μέσα στους πρώτους 9 μήνες αλλά και στην εξοικονόμηση 250.000 ευρώ που ενοίκια.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο: 24η Συνεδρίαση την 28-9-11, Τετάρτη και ώρα 17:30μ.μ.


Την Τετάρτη  28-9-11,  και ώρα 17:30μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η 24η συνεδρίαση, η δεύτερη με πρόεδρο τον κ. Μαρτάκη. Τα θέματα είναι λίγα και αυτό χρεώνεται θετικά στο νέο πρόεδρο, μόνο 13.
 Πιο σημαντικά είναι η έγκριση του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ, μετά την έκθεση των δύο λογιστών που κυκλοφορεί και τις δυσκολίες πληρωμής των εργαζομένων,  η αύξηση του μετοχικού  Κεφαλαίου της εταιρείας ΚΕΚ Κερατσινίου, νομίζουμε ότι είναι η δεύτερη αύξηση σε διάστημα 9 μηνών, μια ακόμη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και μία απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη συν δημότη μας και τέλος μια ακόμη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος!
Βέβαια υπάρχουν εκκρεμή θέματα που ίσως ζητηθεί να συζητηθούν στην διαδικασία εκτός ημερησίας διάταξης, όπως η απίστευτη προχειρότητα με τη μη λειτουργία των σχολικών επιτροπών με αποτέλεσμα τις δυσκολίες στην λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η έκθεση της οικονομικής επιτροπής για το γ' τρίμηνο του οικονομικού έτους που δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη,

Απολύσεις για το πλεονάζον προσωπικό με βασικά 5 κριτήρια

Και ενώ τα χρονικά περιθώρια που έχει βάλει η τρόικα για τις αλλαγές στις διαρθρωτικές αλλαγές στενεύουν, η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση στις αρχές Οκτωβρίου με την οποία θα καταγραφεί το πλεονάζον προσωπικό των 30.000 υπαλλήλων από τον ευρύτερο και «στενό» δημόσιο τομέα, το οποίο θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας έως το τέλος του 2011, και η οποία -μεταξύ άλλων- θα περιλαμβάνει 5 βασικά κριτήρια και μοριοδότηση για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Τα 5 κριτήρια:
1.Οι υπάλληλοι που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και πάνω, οι οποίοι σύμφωνα με την περσινή απογραφή είναι 43.743. Οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους είναι σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.
2.Οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας (μεταξύ 50-60 ετών) που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, προκειμένου να βρεθούν έναν χρόνο στην εφεδρεία και κατόπιν να συνταξιοδοτηθούν.
3.Όσοι δεν κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο, δηλαδή ανήκουν στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ.
4.Όσοι απασχολούνται σε θέσεις διοικητικών καθηκόντων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα μεγάλο μέρος του πλεονάζοντος προσωπικού καταγράφεται στους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αριθμούν περίπου το 45% του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο.
5.Οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Υπολογίζεται ότι περίπου 67.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν διοριστεί την τελευταία 8ετία με διαδικασίες χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και ανήκουν κυρίως στον διοικητικό κλάδο.

Η μοριοδότηση
Το σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει τη μοριοδότηση της ηλικίας,της οικογενειακής κατάστασης, της προϋπηρεσίας, της ειδικότητας και της εκπαιδευτικής κατηγορίας που ανήκουν οι υποψήφιοι (τίτλοι σπουδών) και του τρόπου πρόσληψης.  aftodioikisi.gr

Το σχολείο γυμνό



Το παράδειγμα των αθλητών, των ανέργων και πολλών άλλων γυμνών διαμαρτυρομένων, ακολούθησαν στη Γαλλία 15 καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή πάνω στην απαξίωση και την ...απογύμνωση της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Στο Μανιφέστο που κυκλοφόρησαν, καταγγέλουν ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία κρύβουν μία κοντόφθαλμη λογιστική και τεχνοκρατική λογική που δυναμιτίζει τις βάσεις της δημοκρατικής εκπαίδευσης. 

"Δηλώνουμε ότι σήμερα το σχολείο είναι γυμνό, όχι μόνο γιατί του στερούν τα οικονομικά μέσα, αλλά κυρίως γιατί έχει χάσει βαθμηδόν το νοημά του, καθώς και το ανθρωπιστικό του ιδεώδες, που από την εποχή των Ελλήνων του έδωσε το όνομα του "σχολείου".



Αν το σχολείο είναι γυμνό στην ... Γαλλία, στην πατρίδα μας πως είναι;    



Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Προσεχώς νέο έργο: Ποδηλατόδρομοι …στο Κερατσίνι!


Στο Κερατσίνι ένα είναι σίγουρο, δε θα πλήξουμε ποτέ, τουλάχιστον στον τομέα των εξαγγελιών! Μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες για την υπογειοποίηση της Λαμπράκη, που με αγωνία την περιμένουμε,  μετά την formula1 και τα πανηγύρια που ακολούθησαν, μαθαίνουμε ότι θα αποκτήσουμε και ποδηλατοδρόμους.
Ναι καλά διαβάσατε, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας  «έχει υποχρέωση να κάνει συνείδηση στους δημότες τη χρήση του ποδηλάτου και αυτό βέβαια για να γίνει πράξη, θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν οι ανάλογες υποδομές, δηλαδή να φτιαχτούν ποδηλατοδρόμοι.» Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα αναφέρει μεταξύ άλλων δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής.
Στο ίδιο δελτίο τύπου βέβαια διευκρινίζεται με ...διακριτικότητα "ότι δεν μπορούμε να γίνουμε Άμστερνταμ, ωστόσο έχουμε τη θέληση να κάνουμε πολλά πράγματα. Ήδη έχουν γίνει επαφές, μια πρώτη επαφή με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τον καθ’ ύλη αρμόδιο καθηγητή κ. Βλαστό για να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτιάξουμε ποδηλατόδρομους στην πόλη μας, ενώ μόλις χτες έγινε συνάντηση για το ίδιο θέμα με την αρμόδια επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου, τον επικεφαλής πρώην πρύτανη καθηγητή κ. Μαρκάτο και τους συνεργάτες του". (είχαμε ζητήσει βοήθεια και για άλλο θέμα;)
Φυσικά και δεν είμαστε εναντίον του ποδηλάτου. Μακάρι να γίνει. Αλλά έλεος!

Έχετε πράγματα που δε χρειάζεστε; Χαρίστε τα!


Θα σας έχει τύχει να θέλετε να δώσετε πράγματα και να μην ξέρετε πού να τα πάτε.

· <http://www.kyada.gr/> Το ΚΥΑΔΑ έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια,παπλώματα. Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια,παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεταικαθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην Πειραιώς 35.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105239465 και 2105246516, e-mail:

· <http://www.gcr.gr/> Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ρούχα, τρόφιμα, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κ.ά.): Σολωμού 25, τηλ.: 210 33.200.06

· <http://www.supportcenter.gr/GR/index.php> Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας (ποικίλα είδη): Φερών 5, τηλ. 210 88.38.914

· <http://www.praksis.gr/> Ο ΜΚΟ Praksis χρειάζεται φάρμακα για την κάλυψη αναγκών τωνπολυιατρείων του για μετανάστες, άστεγους κτλ. Δέχονται ακόμα και ανοιγμένα, χρησιμοποιημένα κουτιά φαρμάκων αρκεί να έχουν ημερομηνία λήξης ένα χρονικό όριο πέραν του έτους. Για περισσότερες πληροφορίεςεπικοινωνήστε στο 210 520 5200, 210 82 13 704· <http://www.theophilos.gr/> ΜΚΟ Θεόφιλος (τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες για μωρά, παιδικές τροφές κ.ά): Πέτρου Γιαλούρου 9, τηλ. 210 88.19.397

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Θα κατατεθεί η τριμηνιαία έκθεση της οικονομικής επιτροπής (άρ.72 του "Καλλικράτη") για το γ΄ τρίμηνο;


Ο Καλλικράτης έχει χίλια στραβά, όλοι πλέον συμφωνούν, όμως έχει και κάποια άρθρα που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως π.χ. το άρθρο 72. Το άρθρο αυτό προβλέπει να δημοσιεύεται κάθε τρίμηνο μία έκθεση της οικονομικής επιτροπής για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Δήμου στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και οι παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης.
 Πέρασαν 9 μήνες  και δεν δημοσιεύτηκε η έκθεση της οικονομικής επιτροπής για την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η  έκθεση αυτή θα βοηθούσε πρωτίστως τη δημοτική αρχή γιατί θα έβλεπε τα νούμερα και θα έκανε τον προγραμματισμό της. Η έκθεση  αδικαιολόγητα δεν παρουσιάζεται,  μιας και θα έπρεπε να την έχει συντάξει η επιτροπή και να την είχε υποβάλει στο Δημοτικό συμβούλιο, εάν ισχύει το άρθρο 72 και για το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.  
Το ερώτημα είναι τώρα που τελειώνει το τρίτο τρίμηνο του έτους, η επιτροπή θα παρουσιάσει αυτή τη φορά την έκθεση; Γράφεται δεξιά και αριστερά από φίλους της δημοτικής αρχής ότι φταίνε άλλοι που έχει δυσκολίες ο Δήμος!
Γιατί όμως η τριμηνιαία έκθεση της οικονομικής επιτροπής δεν κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το α΄ και β΄τρίμηνο; Ας παρουσιαστεί επιτέλους η έκθεση, έστω για το γ΄τρίμηνο, ώστε να μάθουν όλοι τα πραγματικά μεγέθη από τα έσοδα και από τα έξοδα! Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει καθυστερήσει να μιλήσει επίσημα και με στοιχεία

28.485.702 ...

28.485.702 ... Το χρέος του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Αντιμέτωποι με πολύ μεγάλα χρέη βρίσκονται οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών.
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μέχρι τώρα 9 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα δημοτική αρχή δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση για το χρέος παρά τις παρεμβάσεις και τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.
Στη λίστα του υπουργείου διαβάζουμε... 148. Κερατσινίου-Δραπετσώνας του Ν. Αττικής: 12.786.118 ευρώ και 15.699.584 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις. 
Τα στοιχεία θεωρητικά είναι σωστά αν και ο Δήμος δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την είδηση. εδώ ο πίνακας αναλυτικά


Θα κατατεθεί η τριμηνιαία έκθεση της οικονομικής επιτροπής (άρ.72 του "Καλλικράτη") για το γ΄ τρίμηνο;

Συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις στο πρώτο κύμα αποχωρήσεων

Τη δεξαμενή για άλλες 100.000 απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων -που ζητεί η τρόικα πέραν των 150.000 οι οποίες θα προκύψουν κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων και περιορισμού των προσλήψεων- πρόκειται να καθορίσει τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση.Στο στόχαστρο μπαίνουν άμεσα, εκτός από τους απασχολούμενους σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, οι εργαζόμενοι στις 1.500 δημοτικές επιχειρήσεις και τα 5.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι 54.000 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και οι 37.000 συμβασιούχοι.

Συνολικά η διαδικασία αυτή θα επηρεάσει, όπως προβλέπει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, 1.500 δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς στους οποίους απασχολούνται περίπου 200.000 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 20.000 θα τεθούν σε εφεδρεία.

Στην πρώτη γραμμή εισέρχονται, όμως, τώρα, όπως επισημαίνουν «Τα Νέα», και 5.000 ΝΠΔΔ τα οποία λαμβάνουν κάποιας μορφής κρατική χρηματοδότηση. Για τα νομικά αυτά πρόσωπα αναμένεται να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και θα οδηγήσει στην έμμεση απομάκρυνση άλλων 10.000 εργαζομένων.

Το κύμα των νέων περικοπών θα πλήξει και τους συμβασιούχους, με επικρατέστερο σενάριο την περαιτέρω μείωση κατά 50% του αριθμού τους και για το 2012, αντί του 10% που αρχικώς είχε οριστεί.

Αυτό σημαίνει ότι 18.500 υπάλληλοι ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Εκτός από τις ΔΕΚΟ, για τις οποίες έχει ξεκινήσει η διαδικασία καθορισμού πλεονάζοντος προσωπικού, στο κύμα της εφεδρείας μπαίνουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου. Μετά τη μείωση των δημοτικών επιχειρήσεων από 6.000 σε 1.500 λόγω Καλλικράτη, προβλεπόταν πως οι εργαζόμενοι σε αυτές (οι 12.000 από τους 16.000 απασχολούνται ως αορίστου χρόνου) είτε θα παρέμεναν στα νέα σχήματα είτε θα μεταφέρονταν στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.

Με τα νέα δεδομένα ανοίγει ωστόσο παράθυρο για ένταξη της πλειονότητας αυτών σε καθεστώς εφεδρείας μέσω της άμεσης κατάργησης των προσωποπαγών θέσεων, στις οποίες ως επί το πλείστον υπηρετούν.

Αλλά και στον στενό δημόσιο τομέα, επισφαλής θεωρείται η θέση σε πρώτη φάση των υπαλλήλων που μεταφέρθηκαν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως έγινε με τις μετατάξεις προσωπικού από τον ΟΣΕ και την ΕΘΕΛ.  Newsroom ΔΟΛ

Ανερχόμενη χίμαιρα, του Γιάννη Βαρουφάκη,


Του Γιάννη Βαρουφάκη, www.protagon.gr, 22.9.11

Το θαύμα που περίμεναν (ότι ίσως η παγκόσμια οικονομία απογειωθεί βοηθώντας την ευρωζώνη να ξεπεράσει την Κρίση) δεν έγινε και το δηλητήριο το οποίο χορηγούσαν ως φάρμακο (συνδυασμός μεγάλων δανείων στα πτωχευμένα κράτη υπό τον όρο της σμίκρυνσης του εθνικού εισοδήματός τους) απεδείχθη... δηλητηριώδες. Οποία έκπληξις! Έπρεπε λοιπόν να φτάσουμε στα τέλη του 2011 για να αποδεχθούν οι ευρωπαίοι ηγέτες μας την απλή πραγματικότητα ότι η χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου απλώς αναβλήθηκε (ενώ παράλληλα διογκώνεται) με την Μνημονιακή πολιτική που ακολουθούν εδώ και ενάμιση χρόνο.
 Μπορεί δημοσίως να λένε ότι το Μνημόνιο απέτυχε επειδή δεν εφαρμόστηκε αλλά, πιστέψτε με, γνωρίζουν καλά ότι, όπως και να εφαρμοζόταν (βλ. π.χ. την Ιρλανδία όπου εφαρμόστηκε έως τελευταίας τελείας), η αποτυχία του ήταν δεδομένη ως προς το ένα και μοναδικό, εν τέλει, ζητούμενο: Την μείωση του ποσοστού χρέους των υπερχρεωμένων κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Κάπου εκεί, στα μέσα του Αυγούστου, και αφού η Κρίση πέρασε τα όρια της λεγόμενης περιφέρειας [εισβάλλοντας στην Ιταλία (με τα spreads της να χτυπούν κόκκινο) και στην Γαλλία (όπου οι τράπεζες μπήκαν στην τελική ευθεία της πλήρους απομόνωσής τους από την διατραπεζική αγορά)], οι ιθύνοντες άρχισαν να συνειδητοποιούν τι συμβαίνει. Να καταλαβαίνουν ότι τα ψέματα τελείωσαν. Μαζί τους τελείωσε και η Μνημονιακή πολιτική που εξορκίζει την πτώχευση, στοχοποιεί όσους τολμούν να αναφέρονται σε αυτήν, και επιμένει στα παχυλά δάνεια από τα οποία θα αποπληρώνονται οι (πτωχευμένες) τράπεζες, υπό τον όρο γενικευμένης λιτότητας που συρρικνώνει τους ρυθμούς ανάπτυξης παντού, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ελλείμματα και να διογκώνονται κι άλλο τα χρέη.

Στο σημείο αυτό, όπου συνειδητοποίησαν πως το παραμύθι τελείωσε, ήρθε η Απορία: "Και τώρα τι κάνουμε;", σκέφτηκαν με "κάποια" καθυστέρηση. Υπό το καθεστώς πανικού, αποφάσισαν να ξανασκεφτούν την κήρυξη πτώχευσης των πτωχευμένων (ή, πιο ευγενικά, την αναδιάρθρωση του χρέους τους) ως μία λύση.

111 νέες προσλήψεις στον Δήμο Κερατσινίου


Αιτήσεις έως τις 23 Σεπτεμβρίου
Με 111 καθηγητές, διαφόρων ειδικεύσεων, ενισχύεται  ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση οκτώ μηνών.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Θα προσληφθούν:
ΔΕ Επιμορφωτές Μουσικής 43
ΔΕ Επιμορφωτές Χορού  13
ΔΕ Επιμορφωτές Εικαστικών Τεχνών – Καλλιτεχνικών  20
ΠΕ Καθηγητές Φυσικής Αγωγής  35
Οι ενδιαφερόμενοι για τα καλλιτεχνικά τμήματα, πρέπει να υποβάλλουν μαζί με την αίτηση, τα εξής δικαιολογητικά: αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, επικυρωμένα φωτοαντίγραφα τίτλου σπουδών, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα διορισμού.
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής, οφείλουν να καταθέσουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, βεβαίωση ανεργίας και υπεύθυνη δήλωση
Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνει στα γραφεία της επιχείρησης: Μ.Ασίας 24, 2ος όροφος, τηλ. 210 4635007    Πηγή tovima

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ελεύθερο λογισμικό για άτομα με ειδικές ανάγκες


Ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει ελεύθερο λογισμικό που κάνει ευκολότερη τη ζωή σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους.
Το Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκέντρωσε στην ιστοσελίδα http://access.uoa.gr/fs/gre/pages/home ελεύθερα λογισμικά που μπορούν να λειτουργήσουν ως βοηθήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως τύφλωση ή χαμηλή όραση, κινητική αναπηρία, απώλεια ακοής, αναπηρία λόγου και άλλα. Ανάμεσα σε αυτά τα λογισμικά για άτομα με αναπηρία, κάποια μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιηθούν επίσης από ηλικιωμένα άτομα, σε ειδικά σχολεία, σε εργαστήρια λογοθεραπείας, φυσιοθεραπείας και εργοθεραπείας.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα, επιλέχθηκαν ύστερα από έρευνα στο Διαδίκτυο και έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί με βάση μια σειρά από κριτήρια ευχρηστίας και αξιοπιστίας. Βασίζονται στις λεγόμενες "υποστηρικτικές τεχνολογίες πληροφορικής" και βοηθούν τους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή τους και να αποκτούν πρόσβαση σε περιεχόμενο, το οποίο, εξαιτίας των προβλημάτων τους, δεν είναι φιλικό ή συχνά δεν είναι καν προσβάσιμο.

Επιπλέον στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για κάθε λογισμικό, δίνεται μια σύντομη περιγραφή με χρήσιμες πληροφορίες όπως: όνομα προϊόντος, έκδοση, κατασκευαστής, κατηγορία προϊόντος, σχετιζόμενες αναπηρίες, περιγραφή εφαρμογής, λειτουργικό σύστημα, διαδικασία εγκατάστασης, ρυθμίσεις και τρόπος λήψης του λογισμικού. Οι ανάγκες που κάθε πρόγραμμα καλύπτει, κατηγοριοποιούνται σε: βοηθήματα μετατροπής κειμένου σε ήχο, βοηθήματα ελέγχου συσκευών εισόδου (πληκτρολόγιο, ποντίκι), βοηθήματα μεγέθυνσης/χρωματικής προσαρμογής της οθόνης κ.α.

Συναντήσεων συνέχεια...

Από συναντήσεις πάμε καλά! Τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα δεν μπορούμε να πούμε κακό λόγο για τη δημοτική αρχή! Κάθε λίγο και λιγάκι διαβάζουμε για μία συνάντηση με φορείς, συλλόγους και πρόσωπα-στελέχη του κρατικού μηχανισμού. Αν από κάθε συνάντηση βγαίνει και κάτι καλό για την περιοχή και δεν μένουν οι φιλοφρονήσεις και τα παχιά λόγια, σίγουρα αξίζει τον κόπο ...και πάνω από όλα  η προσπάθεια μετράει!
Από δελτίο τύπου του δήμου μαθαίνουμε για μια ακόμα συνάντηση της Δημοτικής αρχής παρουσία του Συμπαραστάτη του Δημότη με το  διευθυντή του γραφείου του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

"Με κεντρικό θέμα την αναβάθμιση του συγκοινωνιακού δικτύου και την αντιμετώπιση των ελλείψεων του, ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής έθεσε την άμεση ανάγκη επίσπευσης των έργων για τη διέλευση του ΜΕΤΡΟ, του προαστιακού, καθώς και την επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 872 που διέσχιζε τη λεωφόρο Σχιστό και το Νεκροταφείο, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τη μετακίνηση τους.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής αναφέρει σχετικά: "Επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς και να ζητήσουμε όσο πιο άμεσα γίνεται την έναρξη των εργασιών που θα διασφαλίσουν στην πόλη μας ένα άρτιο και υπερσύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο. Υπήρξαν δεσμεύσεις από τους επιτελείς του Υπουργείου, ώστε τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη μας να αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ. Ο αγώνας μας για μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ στην πόλη μας συνεχίζεται πιο δυναμικά."

Τον Δήμαρχο κ. Λουκά Τζανή, πλαισίωσαν ο κ. Λάλος Κανέλλος, «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και η κ. Ελένη Δαβγιώτη, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο στον τομέα της συγκοινωνίας."πηγή

ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ...



Του Μίμη Ανδρουλάκη‏
Η κρίση χρέους στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της ευρωζώνης προσεγγίζει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταιγίδα που έχουμε περιγράψει στοΒαμπίρ και Κανίβαλοι (2004). Όσο περνά μάλιστα ο χρόνος θα βλέπετε ότι πίσω από την κρίση δημοσίου χρέους υποβόσκει η δημογραφική γήρανση. Μερικοί έχουμε το ατύχημα να βλέπουμε το εφιαλτικό «έργο» δύο φορές. Τη μια στην ανάλυση μας, στη φαντασία μας, την άλλη στην πραγματικότητα σαν από φθαρμένη, κομμένη κόπια. Πολλοί ενοχλούνται και από τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου, μια και καταστρέφουν την ατμόσφαιρα της μέθης, και δεύτερη φορά ξανατσατίζονται όταν αυτές επιβεβαιώνονται και συνεπώς καταστρέφονται οδυνηρά οι συλλογικές αυταπάτες μιας δεκαετίας. Αυτό συνέβη και με τις ύστατες κραυγές αγωνίας ενώπιον του ναρκοπεδίου όπως... ήταν η προεκλογική του Ε, Πρόεδρε!.        Τώρα η κρίση ξεπερνά το κλασικό «τι να κάνουμε;». Αφορά στο «ποιός», «πότε», «πώς». Άντε να πείσεις 17 κοινοβούλια, 17 εκλογικά σώματα και καμιά εξηνταριά κόμματα για να υπάρξει κοινή, αμοιβαία εγγύηση του δημοσίου χρέους και να υπάρξουν μεταβιβάσεις πόρων από τις πλεονασματικές στις ελλειμματικές χώρες. Άντε να πείσεις τον Φιλανδό για το ευρωομόλογο ή τον Γερμανό για να μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προσφέρει αναγκαία απεριόριστη ρευστότητα στο EFSF, σε κυβερνήσεις και τράπεζες, δηλαδή ουσιαστικά να «κόψει χρήμα». Ίσως η ευρωζώνη με τις 17 κυβερνήσεις να μη μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και να χρειαστεί συγχρηματοδότηση του EFSF από το G20, τις χώρες του BRIC ειδικά από την πλεονασματική Κίνα.

Ποδηλατάδα στις 22-09-11


Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου  με ένα ποδήλατο διασχίζουμε και γνωρίζουμε το Δήμο μας!
Η Ποδηλατάδα  θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Στάδιο Σιταποθηκών στο Κερατσίνι, ώρα 18.30, με δυνατότητα συμμετοχής των μικρότερων φίλων από τις αφετηρίες στην Πλατεία Κύπρου και στο Δημαρχείο Δραπετσώνας.
Πεζοπορία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Δραπετσώνας, ώρα 19:00.
Θα ακολουθήσει Συναυλία στο Καστράκι Δραπετσώνας, ώρα 20:00.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πάνε καλά τα πράγματα στον Δήμο,... η Διοίκηση έχει προβλήματα...

Ένας ακόμα έμπειρος δημοτικός σύμβουλος ο Γ. Τσιρίδης, με μεγάλη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και  εποικοδομητική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ανησυχεί για την επόμενη μέρα... 


<Δεν πάνε καλά τα πράγματα στον Δήμο,... 
                                                                     ... η Διοίκηση έχει προβλήματα...
Η ειδυλλιακή εικόνα που επικρατούσε τους πρώτους μήνες της νέας διοίκησης στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει αλλάξει ριζικά τον τελευταίο καιρό.
Τα οικονομικά προβλήματα έχουν εμφανιστεί αν και ακόμα η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Όμως πολύ σύντομα θα αρχίσουν καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών και στον σκληρό πυρήνα του δήμου, κάτι που μέχρι τώρα ισχύει για τον περίγυρο, δηλαδή την επιχείρηση και τα νομικά πρόσωπα.
Τα προβλήματα συνοχής έχουν εμφανιστεί από πολύ νωρίς. Ο Τσούτσας και ο Χρονόπουλος είναι οι κορυφές του παγόβουνου. Όχι ότι υπάρχουν διαφωνούντες που σιωπούν, υπάρχουν όμως πολλοί που χωρίς να διαφωνούν ακόμα είναι υποψήφιοι να διαφωνήσουν ανοιχτά στο μέλλον. Τώρα υπάρχει ακόμα η δύναμη του δήμαρχου να διορίζει αντιδημάρχους και προέδρους με κρίσιμο σημείο τον εκ του νόμου ανασχηματισμό του Δεκεμβρίου 2012-Ιανουαρίου 2013. Μετά από αυτό το χρονικό σημείο η δύναμη αυτή υπόκειται σε αυξομειώσεις εξαρτώμενες από τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί. Αν ο δήμαρχος είναι ψηλά στα γκάλοπ, η δύναμη αυτή όχι μόνο παραμένει αλλά και ενισχύεται καθώς αγγίζει και τους εκτός εξουσίας που προσδοκούν να μπουν στον σχηματισμό του, αν όμως υπάρχουν αμφιβολίες για την επανεκλογή του τότε η δύναμη αυτή βαίνει μειούμενη μέχρις εξαφανίσεως.
Τα προβλήματα συνοχής έχουν να κάνουν εν πολλοίς και με τον τρόπο που ο δήμαρχος αντιμετωπίζει τους ανθρώπους γενικά. Έχει μια αυτοπεποίθηση που ξεκινά από το γεγονός ότι ο ίδιος είναι επιτυχημένος στη ζωή του και αυτοδημιούργητος. Αυτή η αυτοπεποίθηση μέχρις ενός σημείου είναι πλεονέκτημα, όταν όμως ασκείται χωρίς αυτοσυγκράτηση και σεμνότητα, τότε γίνεται μπούμεραγκ. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο δήμαρχος καθώς οι αντίπαλοί του πολιτικά είναι όλοι (πλην του Γιάννη Κουράκου) σε δυσχερή θέση.Όλα αυτά τα λέω από συζητήσεις με πολιτικά πρόσωπα αλλά και υπαλλήλους και άλλους δημότες που γνωρίζουν ή σχετίστηκαν με τον Τζανή για πολύ ή λίγο χρόνο, Στόχος μου δεν είναι να του κάνω ψυχογράφημα ούτε να δώσω συμβουλές, απλά προσπαθώ να κάνω μια πολιτική ανάλυση που να μην στέκεται μόνο στα πολιτικά μεγέθη που καθορίζουν το πλαίσιο των ενεργειών μας αλλά να προχωρά περισσότερο στο βάθος κάνοντας ζουμ ακόμα και στις λεπτομέρειες και στους χαρακτήρες.
Καλώς ή κακώς ο Τζανής είναι ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σήμερα και θα είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Είτε τον θέλει κανείς για να συνεχίσει και την επόμενη τετραετία, είτε όχι, το γεγονός είναι ότι από την ικανότητά του να οραματίζεται, να διαβλέπει, να διοικεί, να διαχειρίζεται και να ακούει εξαρτάται εν πολλοίς η πορεία της πόλης μας και εν μέρει η καθημερινότητά μας, άρα έχει νόημα η ενασχόλησή μας μαζί του.Θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες...>

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης απέκτησε γραφείο!


"Κάλλιο αργά παρά ποτέ..." Μετά από 6 μήνες, επιτέλους ο συμπαραστάτης του Δημότη απέκτησε γραφείο στο δημαρχείο Κερατσινίου! 
Το  «Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» βρίσκεται στον πρώτο όροφο  του Δημαρχείου  Κερατσινίου (η είσοδος στο Δημαρχείο από την Ελευθερίου Βενιζέλου εξυπηρετεί καλύτερα τους Δημότες).
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος αυτός θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»  που καθιέρωσε ο νόμος του προγράμματος «Καλλικράτης», αποσκοπεί στον έγκυρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων  κακοδιοίκησης και ορθής εφαρμογής των νόμων, στη διασφάλιση   της Αμεροληψίας των Δημοτικών Αρχών και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τον Πολίτη και την Επιχείρηση, στα πλαίσια των αρχών της χρηστής και διάφανης Διοίκησης.
«Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» από τον περασμένο Μάρτιο είναι ο κ. Λάλος Κανέλλος.πηγή
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας γραφείου είναι : 213 2074658  &  213 2074625

ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

του  ο Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης 


ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που αναδείχτηκαν από τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 καλούνται να υιοθετήσουν νέες προσεγγίσεις και να εφαρμόσουν σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία για την υλοποίηση σε τοπικό επίπεδο των τομεακών πολιτικών του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Με τον τρόπο αυτό, οι νέες τοπικές αρχές θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση στην τοπική ανάπτυξη και αναδιανομή του εθνικού πλούτου. Η απαίτηση των πολιτών από τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές είναι η συγκρότηση, οργάνωση και λειτουργία πρότυπων δημοτικών υπηρεσιών με όραμα την τοπική ανάπτυξη μέσα σε ένα πλαίσιο προγραμματισμού και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών και πρακτικών που έφεραν αποτέλεσμα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Η οικονομική κρίση επιβάλλει τον προγραμματισμό στοχοθετημένων δράσεων από τους Ο.Τ.Α., δίνοντας προτεραιότητα στην ορθή αξιοποίηση των πόρων, καθώς και τη χρηστή διοίκηση και διαχείριση των δημοσιονομικών τους.
Στη συνέχεια ακολουθεί μια σειρά από πενήντα (50) προτεινόμενες δράσεις που άλλοτε ενισχύουν και αξιοποιούν περαιτέρω τις δυνατότητες των υφιστάμενων υποδομών και άλλοτε οδηγούν στην υλοποίηση καινοτομικών δράσεων από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Όλες οι προτάσεις είναι υλοποιήσιμες με τις αναγκαίες, βέβαια, προσαρμογές σε κάθε αυτοδιοικητικό σύστημα, το οποίο είτε παραμένει ως έχει, είτε συνενώνεται ανεξαρτήτως αν είναι αστικός ή αγροτικός ή ημιορεινός δήμος.

"Ρούχα και Σχολικά - Προτιμώ Ελληνικά"

Με το μήνυμα "Ρούχα & Σχολικά - Προτιμώ Ελληνικά" το "ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε" απευθύνετε στους σχεδόν 1.500.000 μαθητές της Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας και τους γονείς τους και τους εύχεται σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλα και όλους μας επηρεάζει, "καλή χρονιά" συνολικά και ατομικά. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, ως πολίτες της Ελλάδας, μέσα στη δίνη που βρίσκεται η χώρα μας για να βοηθήσουμε την οικονομία μας, τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, για να σώσουμε τις δουλειές μας;

Η απλή λογική λέει ότι αν καθ’ ένας από μας συνειδητά "σπρώξει" τις καταναλωτικές του ανάγκες σε ελληνικά προϊόντα (ένδυση, υπόδηση, διατροφή, καθημερινότητα, τουρισμό, κλπ) διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερη, ποιοτικότερη παραγωγή των δικών μας προϊόντων που αύριο θα μπορούν και να εξαχθούν.