Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για τις Σχολικές Επιτροπές από τη Λαϊκή Συσπείρωση


Ανακοίνωση για τις σχολικές επιτροπές από τη Λαϊκή Συσπείρωση ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιστραφούν τα χρηματικά υπόλοιπα των «παλιών» σχολικών επιτροπών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα χρήματα μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί, με την δικαιολογία ότι τα σχολεία… δεν τα χρειάζονται!!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα των κατηργημένων σχολικών επιτροπών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων αποδόθηκαν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καταγγέλλουμε την στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής  και ζητάμε να δοθούν άμεσα τα χρήματα και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!
Τα σχολεία βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση! Υπάρχουν σχολεία με μόλις λίγες εκατοντάδες ευρώ στα ταμεία τους!
Από τη μία η πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που έχει ουσιαστικά προχωρήσει σε στάση πληρωμών στην υγεία και στην παιδεία, για να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο.
Αρκεί να σημειωθεί το εξής: οι δαπάνες που προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 για τη λειτουργία των σχολείων είναι κατά 83,3 % μειωμένες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και κατά 57,8 % μειωμένες για τη Δευτεροβάθμια! Και αυτό όταν τα αντίστοιχα περσινά ποσά είχαν ήδη μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πρόπερσι!
Από την άλλη, δημοτική αρχή (απαρτίζεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στηρίχτηκε από τον Συνασπισμό και τη Δημοκρατική Αριστερά) που παίζει παιχνίδια με τα χρήματα των σχολείων. Που δεν έχει την πολιτική βούληση να αποδώσει μέχρι τελευταίας δεκάρας και χωρίς «ήξεις-αφίξεις» τα χρήματα στα σχολεία. Που καταστρατηγεί ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και συμπεριφέρεται στα σχολεία λες και είναι «επαίτες».
Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, το εργατικό και το λαϊκό κίνημα να ξεσηκωθούν. Να απαιτήσουν:
Ø  Την άμεση απόδοση των υπολοίπων των «παλιών» σχολικών επιτροπών στα σχολεία
Ø  Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών για την λειτουργία των σχολείων
Ø  Έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους Δήμους έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά.
Ø  Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με κρατική ευθύνη. Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις πρώην ΔΕΚΟ και διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών. Πηγή                                                                               Κερατσίνι, 4/12/2011