Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

"ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ"


Άλλο πάλι και τούτο! Και ενώ εμείς στο Κερατσίνι ασχολούμαστε με τα προβλήματα της ΔΗΚΕΠΑ και τις παρενέργειες τους, κάποιοι, κάπου μας σκέφτονται και σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς!  Ο Δήμος Πειραιάς σχεδιάζει εργοστάσιο αερόβιας ζύμωσης οργανικών αποβλήτων στο Σχιστό, στα διοικητικά όρια του  Κερατσινίου.


Οι αρμόδιοι του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας γνωρίζουν το θέμα; Ένα ακόμα εργοστάσιο στο Κερατσίνι; 
Τόσα χρόνια αγώνων για να φύγει η ΔΕΗ, να φύγουν τα λιπάσματα, να φύγει το γυψάδικο κ.λπ. Και τώρα μια από τα ίδια, η μεγάλη επιστροφή εργοστασίου που χαρακτηρίζεται και ...υπερσύχρονο .
Υπερσύχρονο μεν, εργοστάσιο αποβλήτων δε!  Στην περιουσία  του Δήμου Πειραιά βέβαια, που είναι όμως στα όρια του Κερατσινίου, όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα! Μακριά από τον Πειραιά, δίπλα στα σπίτια μας!
...
 Έχει γίνει επαφή με τη Δημοτική Αρχή; Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ενημερωθεί;

Το δημοσίευμα από το "Εν Πειραιεί" που έχει πάντα καλές πληροφορίες για το Δήμο Πειραιά: "Υπερσύγχρονο εργοστάσιο αερόβιας ζύμωσης οργανικών αποβλήτων θα κατασκευαστεί στη δημοτική περιουσία του δήμου Πειραιά στο Σχιστό, στα διοικητικά όρια του δήμου Κερατσινίου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος. 

Το εργοστάσιο θα γίνει είτε με κοινοτικά κονδύλια είτε με ΣΔΙΤ και ο δήμος Πειραιά θα επιδιώξει τη συναίνεση του δήμου Κερατσινίου. Παράλληλα, η δημοτική αρχή Πειραιά εξετάζει και την πιθανότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων." εν Πειραιεί