Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Αχ! πατρίδα μου...

Η 28η Οκτωβρίου  είναι η μέρα που πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες! Είναι η μέρα που συμβολίζει τον αντιφασιστικό αγώνα, τιμούμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας. 
Ο κάθε δήμος διοργανώνει εκδηλώσεις, παρέλαση (η ιστορική μνήμη, ίσως δεν διατηρείται από τις παρελάσεις... και καλεί τους μαθητές με ειδική πρόσκληση για να συμμετέχουν!

Η πατρίδα μας περνά μία από τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, οι πολίτες υποφέρουν, πολλοί έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση και τη φτώχεια! 
Η στόχευση στη ψυχή των ανθρώπων που υποφέρουν, η παρουσία θεσμικού οργάνου στην παρέλαση με πανό διαμαρτυρίας στην εξέδρα των επισήμων, με συνθήματα απολύτως αποδεκτά μεν για μια άλλη εκδήλωση, αλλά αντίθετα με το πνεύμα της ημέρας, θεωρούμε ότι υποβαθμίζει το νόημα της ημέρας, προσβάλλει τη μνήμη των ηρώων.
Επιπλέον στέλνει μηνύματα και αφήνει περιθώρια στην επόμενη παρέλαση να κατέβει ο καθένας με το πανό του ή κάποιες οικογένειες ακόμα και να μην επιτρέψουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν! Άλλο παρέλαση με τους όρους που γίνεται και άλλο πολιτική αντιπαράθεση...

Το χρέος κάθε διοίκησης, που ο κόσμος επέλεξε να έχει θέση ευθύνης να σχεδιάζει να διαχειρίζεται και να αποφασίζει, είναι να στηρίζει τους πολίτες με έργα! (μισθοί στην ώρα τους, σχολεία με χρήματα, κοινωνική πολιτική για ευαίσθητες ομάδες, γειτονιές περιποιημένες, κοινωνικό παντοπωλείο κ.λπ.) όχι με πολύχρωμα πανό. Και βεβαίως επιβάλλεται να παίρνει θέση για τα κοινωνικά προβλήματα και την πολιτική κατάσταση! Είναι άστοχο νομίζουμε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την εθνική επέτειο! 
Όταν ευκαιριακά φουσκώνει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κατάσταση και μάλιστα στη διάρκεια μιας εθνικής γιορτής, υποσκάπτει τον ίδιο της το ρόλο, σπέρνει ανέμους! Ο εύκολος λαϊκισμός μπορεί να δώσει κάποια δημοτικότητα παραπάνω, μπορεί να φέρει πρόσκαιρα κέρδη και εντυπώσεις, αλλά αργά ή γρήγορα θα παρασύρει όλους και όλα στην άβυσσο!
...
Οι σημερινές έντονες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα έδειξαν ξεκάθαρα ότι μεγάλη πλειοψηφία πολιτών δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς! Υπάρχει θέμα...
 Ζούμε σε κοινοβουλευτική δημοκρατία, προτεραιότητα όλων ας είναι η λειτουργία των θεσμών, οι δημοκρατικές λύσεις και κυρίως η νηφαλιότητα... 

 Δείτε στο βίντεο πως αντέδρασαν μαθητές  στο Κερατσίνι! 
Μαθητές διαμαρτύρονται με κεντρικό σύνθημα τα προβλήματα στην παιδεία και τα σχολεία...

Μαθητές γυρνούν την πλάτη στους επισήμους!