Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Προσεχώς νέο έργο: Ποδηλατόδρομοι …στο Κερατσίνι!


Στο Κερατσίνι ένα είναι σίγουρο, δε θα πλήξουμε ποτέ, τουλάχιστον στον τομέα των εξαγγελιών! Μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες για την υπογειοποίηση της Λαμπράκη, που με αγωνία την περιμένουμε,  μετά την formula1 και τα πανηγύρια που ακολούθησαν, μαθαίνουμε ότι θα αποκτήσουμε και ποδηλατοδρόμους.
Ναι καλά διαβάσατε, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας  «έχει υποχρέωση να κάνει συνείδηση στους δημότες τη χρήση του ποδηλάτου και αυτό βέβαια για να γίνει πράξη, θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν οι ανάλογες υποδομές, δηλαδή να φτιαχτούν ποδηλατοδρόμοι.» Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα αναφέρει μεταξύ άλλων δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής.
Στο ίδιο δελτίο τύπου βέβαια διευκρινίζεται με ...διακριτικότητα "ότι δεν μπορούμε να γίνουμε Άμστερνταμ, ωστόσο έχουμε τη θέληση να κάνουμε πολλά πράγματα. Ήδη έχουν γίνει επαφές, μια πρώτη επαφή με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τον καθ’ ύλη αρμόδιο καθηγητή κ. Βλαστό για να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτιάξουμε ποδηλατόδρομους στην πόλη μας, ενώ μόλις χτες έγινε συνάντηση για το ίδιο θέμα με την αρμόδια επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου, τον επικεφαλής πρώην πρύτανη καθηγητή κ. Μαρκάτο και τους συνεργάτες του". (είχαμε ζητήσει βοήθεια και για άλλο θέμα;)
Φυσικά και δεν είμαστε εναντίον του ποδηλάτου. Μακάρι να γίνει. Αλλά έλεος!
Όχι άλλα λόγια  και άλλα σχέδια επί χάρτου. Περιμένουμε μια εξαγγελία με αρχή, μέση και τέλος! Να ανακοινωθεί τι θα γίνει, πόσο θα κοστίσει, που θα βρεθούν τα λεφτά, πότε θα ξεκινήσουν τα έργα, πότε θα ολοκληρωθούν και πότε θα δοθούν στους δημότες. Η ευκαιριακή εξαγγελία έργων με αφορμή τη μέρα χωρίς αυτοκίνητο για λίγη δημοσιότητα, παρατραβάει!
9 μήνες τώρα παρακολουθούμε το ίδιο  σκηνικό ...εξαγγελίες γενικώς: Κέντρο υγείας αστικού τύπου, ελαφρύ κρεμαστό μετρό, formula1, ξήλωμα των παράνομων κεραιών κλπ, χωρίς να συνυπολογίζουμε τις προεκλογικές μακέτες-εξαγγελίες… Όμως τα μοναδικά έργα αυτής της περιόδου από μια κίνηση που προετοιμαζόταν 4 χρόνια και ήταν έτοιμη να διοικήσει, ποια είναι; Εκδηλώσεις, πολλές εκδηλώσεις, επιστολές, πολλές επιστολές, συναντήσεις, πολλές συναντήσεις, μία λειψή λεωφορειακή γραμμή που άφησε απέξω τη Χαραυγή και …η προτομή του Χιλιανού επαναστάτη, που δεν καταλάβαμε πως βρέθηκε στο Κερατσίνι!
Ζούμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, τα λεφτά είναι λιγοστά, ο Δήμος μας αντιμετωπίζει δυσκολίες, εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΠΑ δεν πληρώνονται στην ώρα τους,  τα σχολεία δεν έχουν χρήματα για τα βασικά, υπάρχουν δυσκολίες! Χρειάζεται μια άλλη διαχείριση των πραγμάτων, μια διαχείριση πιο αληθινή, μακριά από την "πολιτικάντικη λογική" που μας ρήμαξε όλα αυτά τα χρόνια!
Αν είναι να γίνει κάποιο έργο ας γίνει, θα το υποδεχτούμε με χαρά, αλλά ας γίνει! Όχι όμως άλλο κάρβουνο, φτάνει πια!