Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ! ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


Καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ζαχαρία  Ζούπη
Έχουν περάσει μόλις 8 μήνες από την έναρξη της θητείας του νέου Δημάρχου και της νέας Δημοτικής Αρχής. Σ’ αυτό το διάστημα τα είδαμε όλα
-          Συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο δεν ενημερώνεται για τίποτα και δεν συζητάει πολύ σημαντικά θέματα για την πόλη και τις προοπτικές της .
-          Εκτόξευση  φωτοβολίδων με δημοσιεύματα στον Τύπο για δήθεν μεγάλες επιτυχίες της Δημοτικής Αρχής (ΜΕΤΡΟ, πίστα FORMULAκ.λ.π ). Πρόκειται για αστειότητες και φαντασιώσεις του Δημάρχου για τις οποίες ενημερώνονται μόνο οι δημοσιογράφοι, αφού ο Δήμαρχος φοβάται οποιαδήποτε συζήτηση για αυτά, όπως και για την πορεία άλλων ( ΔΕΗ , Κέντρο Υγείας κ.ά ).
-          Ανυπαρξία σαφών προτεραιοτήτων και ενός στοιχειώδους προγραμματισμού αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων του Δήμου, αφού το μοναδικό ενδιαφέρον του κ.Τζανή εστιάζεται στις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία, αγνοώντας ότι σοβαρή επικοινωνία δίχως πολιτική δεν μπορείς να κάνεις.
-          Αλληλοκατηγορίες στελεχών της Διοίκησης
για μαζικές και παράνομες προσλήψεις, αλλά και για έργα που δίνονται στο σκοτάδι !
-          Επιχείρηση διάλυσης του οργανωτικού – υπηρεσιακού ιστού του Δήμου με αψυχολόγητες τοποθετήσεις προϊσταμένων και εργαζομένων, με εμφάνιση στρατού ….δήθεν εθελοντών(!)  που εν αγνοία της Υπηρεσίας εργάζονται και με δεκάδες ημετέρους συμβασιούχους.
-          Την αδυναμία οποιοιδήποτε ελέγχου της υλοποίησης του Προϋπολογισμού και το τίναγμα της μπάνκας στον αέρα, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης να μένουν απλήρωτοι για μήνες  (χρέος μισθοδοσίας μέχρι τις 30 /7 ….300.000 ευρώ !)
-          Την αδυναμία διοίκησης του Δήμου και αξιοποίησης του έμπειρου, αξιόμαχου εργατοϋπαλληλικού δυναμικού του Δήμου, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς όπως της καθαριότητας, παρά τις προσπάθειες της Υπηρεσίας

Οχτώ μήνες παρακολουθούμε ένα  ανασφαλή Δήμαρχο και μία αδύναμη Δημοτική Αρχή να πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, δίχως πυξίδα, αλλά με περισσή αλαζονεία, αυταρέσκεια και εμπάθεια. Εμπάθεια που οδηγεί στην αναζήτηση παντού εχθρών. Εμπάθεια που τον οδηγεί σε επιθέσεις κατά στελεχών της Αντιπολίτευσης και βέβαια κατά των εργαζομένων  απέναντι στους οποίους προσπαθεί να προωθήσει πολιτικά κουτοπόνηρες τακτικές διαίρει και βασίλευε .

Έτσι παρακολουθούμε μία πρωτοφανή επίθεση με στόχο
-          Την εμφάνιση ενός φανταστικού πολέμου που δέχεται ,μόνο και μόνο για να καλύψει την αδυναμία του , τις αυθαιρεσίες και τον ετσιθελισμό του
-          Το φόρτωμα των ευθυνών για το κλατάρισμα του δημοτικού μηχανισμού στους εργαζόμενους  και την απαξίωσή τους στα μάτια των πολιτών
-          Την αντικατάσταση στην πράξη του υπηρεσιακού μηχανισμού από στρατό δήθεν εθελοντών και συνεργατών που θα τοποθετούνται με μοναδικό κριτήριο την πίστη στον Καίσαρα, αλλά και αναθέσεων σε Εταιρείες.

Πρόκειται για πρωτοφανή, ανησυχητικά δείγματα αντιδημοκρατικής νοοτροπίας, έλλειψης ευθύνης, αυταρχισμού, αλαζονείας. Αυτές οι τακτικές διαλύουν τον Δήμο, ενώ ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής αρέσκεται σε σχέδια επί χάρτου και επικοινωνιακά παιχνίδια για γέλια, περικυκλωμένος από δεκάδες συνεργάτες και συμβούλους. Μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι δεν διοικεί πια το φαρμακείο του, αλλά τον Δήμο. Έχει δύο επιλογές αυτή την στιγμή. Η να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να αλλάξει ρότα η να συνεχίσει με μία από τα ίδια. Στην δεύτερη περίπτωση ας μην έχει ψευδαισθήσεις .
Θα βρεθεί προ απροόπτων … Θα πάρει σκληρή απάντηση …
Θα βρει απέναντί του σύσσωμη την Αντιπολίτευση, την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και των εργαζομένων του Δήμου.

Αυτό είναι το χρέος όλων μας και αυτό θα κάνουμε.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους μαθητευόμενους μάγους να διαλύσουν τον Δήμο .  Σεπτέμβριος 2011 πηγή