Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Tην Τρίτη12 Ιουλίου η 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

 Tην Τρίτη 12 Ιουλίου στις 8.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην σκιά των γεγονότων που αναστάτωσαν το Δήμο την εβδομάδα που πέρασε, γεγονότα που ίσως μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της συζήτησης πριν την ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα της κυρίως συνεδρίασης είναι  μόνο 21, πάνε οι εποχές των 45 και βάλε και αυτό είναι θετικό. Όπως θετικό είναι ότι υπάρχει μόνο μία έκτακτη επιχορήγηση και μάλιστα σε σχολική επιτροπή και μόνο μία οικονομική ενίσχυση. Κατά τα άλλα ξεχωρίζει η "δωρεά" του LIDL στο Δήμο με το ερώτημα αν θα την αποδεχτεί ή όχι ο Δήμος      ...γενναιόδωροι οι Γερμανοί! Στο βάθος βέβαια  το αίτημα για άδεια λειτουργίας καταστήματος Lidl στο Κερατσίνι,  παρά τις αντιδράσεις τoυ Εμπορικού Συλλόγου.
 Σημειώνουμε ακόμα την παραχώρηση  απορριμματοφόρου του δήμου μας στο Δήμο Θήρας στο πλαίσιο αδελφοποίησης των δύο Δήμων (πότε έγινε;), όπως λέει το εισηγητικό σημείωμα.    ...ελπίζουμε να παραχωρήσουν και αυτοί κανένα δωματιάκι για καλοκαιρινές διακοπές σε δημότες του Κερατσινίου-Δραπετσώνας! 
Θέματα που ίσως έχουν ενδιαφέρον είναι η πρόταση για καθορισμό αποζημίωσης στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο των παιδικών σταθμών και  μια τροποποίηση του Τεχνικού προγράμματος, αυτό που ψηφίστηκε στα γρήγορα μαζί με τον οικονομικό απολογισμό για τον οποίο προτείνεται μερική αναμόρφωση. 
Υπάρχουν και άλλα θεματάκια που μπορεί να "έχουν ψωμί", αλλά δεν το βλέπουμε λόγω έλλειψης ειδικών γνώσεων! Καλή συνεδρίαση...

ΘΕΜΑ 1ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 12ης, και 15ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΘΕΜΑ 2ο: ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ Η ΟΧΙ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ), ΑΠΟ ΤΟ SUPER MARKET LIDL, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.
ΘΕΜΑ 3ο: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΟΝΗΣΟΥ. 

ΘΕΜΑ 4ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ, ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ. 
ΘΕΜΑ 5ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΗΦΗ 
ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ 15η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ. 
ΘΕΜΑ 7ο: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 
ΘΕΜΑ 8ο: 2Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 
ΘΕΜΑ 9ο : ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΙΜΩΝ ΧΡΕΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ. 
ΘΕΜΑ 10ο : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 6/2011, 178/2011 ΚΑΙ 71/2011 ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ., ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011. 
ΘΕΜΑ 11ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ. 
ΘΕΜΑ 12ο: ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011. 
ΘΕΜΑ 13ο: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΥΨΟΥΣ ΕΞΟΔΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011. 
ΘΕΜΑ 14ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. 
ΘΕΜΑ 15ο: ΠΑΡΑΤΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΜΑ ΣΧΙΣΤΟΥ. 
ΘΕΜΑ 16ο: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. 
ΘΕΜΑ 17ο: ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΥΓΗ)» 
ΘΕΜΑ 18ο: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ, ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ, ΚΑΤ’ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 29, ΠΑΡ. 6, ΤΟΥ Ν. 3431/2006. 
ΘΕΜΑ 19ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Τ.Κ.Ι.) 
ΘΕΜΑ 20ο: ΕΚΦΡΑΣΗ Η ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΠΑΦΟΔΔ, ΕΤΟΥΣ 2010. 
ΘΕΜΑ 21ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. πηγή