Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη τύπου στο πλοίο «Knossos Palace» για την Formula1

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά και στο πλοίο «Knossos Palace» των Μινωϊκών γραμμών και μετά από πρωτοβουλία του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας έγινε γνωστό ότι η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου σχεδιάζουν αλλά και μελετούν εδώ και 18 μήνες την διεξαγωγή ενός αγώνα F1 στους δρόμους γύρω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 
Το πλοίο επελέγη διότι με αυτό τον τρόπο σηματοδοτείται η εκκίνηση ενός ταξιδιού που μόλις άρχισε και αφορά την διεξαγωγή ενός αγώνα F1, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής.
Ο  δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής  καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και τον πολιτικό κόσμο στην εκδήλωση και έκανε αναφορά για μερικά λεπτά στην κατάσταση που επικρατεί στο δήμο του. Μίλησε για τον οικονομικό περιορισμό που έχει υποστεί το Κερατσίνι σε σχέση με άλλους δήμους της πρωτεύουσας, ανέφερε τις επιχειρήσεις που προκαλούν περιβαλλοντικές ζημιές, ενώ θεωρεί ότι μια τέτοια πρόταση μπορεί να συνδέσει το εθνικό συμφέρον με το τοπικό. 
Δηλαδή να ακουστεί ακόμη περισσότερο η χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και συνάμα να υπάρξει οικονομική αλλά αισθητική ανάπτυξη των περιοχών Κερατσινίου και Δραπετσώνας που σήμερα υποφέρουν. Μια τέτοια διοργάνωση θα αποφέρει και πολλές μόνιμες θέσεις εργασίας σύμφωνα με τον ίδιο, οι οποίες μάλιστα αν τελικά αυτό γίνει πραγματικότητα θα δοθούν στους κατοίκους της περιοχής. περισσότερα εδώ