Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Επικοινωνία ή Κοινωνία; Σε τεντωμένο σκοινί κινείται η δημοτική αρχή του Λουκά Τζανή!

Προς την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ:
Κοινωνία είναι να ψάχνεις λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου που παράγει έλλειμμα περίπου 150.000 ευρώ κάθε μήνα και σύντομα θα προκαλέσει στάσεις πληρωμών και υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος στους πολίτες
Επικοινωνία είναι να ασχολείσαι με την δημόσια εικόνα σου προβάλλοντας εντυπωσιακές λύσεις όπως η στήριξη σε σχέδιο δημιουργίας της Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα.
Κοινωνία είναι να παρέχεις υπηρεσίες καθαριότητας.
Επικοινωνία είναι να ανακοινώσεις ολοήμερη υπηρεσία καθαριότητας με μόνη υποδομή ένα τηλεφωνικό νούμερο.

Προς την ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ:
Κοινωνία είναι να υπενθυμίζεις ότι η Ανάπλαση, η τροποποίηση του Πολεοδομικού σχεδίου και η καθαριότητα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες του δήμου
Επικοινωνία είναι λες όχι στο Λιντλ θεωρώντας ότι έτσι γίνεσαι ευαίσθητος περιβαλλοντικά και δεν ξέρω 'γω τι άλλο.... χαϊδεύοντας αυτιά διαμαρτυρομένων.
Κοινωνία είναι να στηρίζεις τον δήμο όποτε παίρνει θετικές πρωτοβουλίες (π.χ. ΟΛΠ, κοινωνικές δράσεις κλπ).
Επικοινωνία είναι να λες όχι σε όλα προτάσσοντας διαδικαστικά θέματα και περιτυλίγοντάς τα με βαρύγδουπους όρους.


Η Αντιπολίτευση δικαιολογείται να προτάσσει την Επικοινωνία καθώς δεν έχει και πολλά πράγματα να κάνει για την Κοινωνία. Βοηθητικά μόνο μπορεί να δρα και η αρνητική της στάση δεν έχει τουλάχιστον πραγματικά αποτελέσματα (δυσάρεστα) για τον πολίτη.
Η Συμπολίτευση όμως δεν δικαιολογείται να προτάσσει την Επικοινωνία γιατί τότε οι (μη) πράξεις της αποβαίνουν άμεσα σε βάρος του πολίτη.

Η Διοίκηση Τζανή πρέπει να διαλέξει: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ;
Η αντιπολίτευση έχει διαλέξει!
Γενικά για τον πολίτη της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου: Πολύ φοβάμαι πως θα φτάσουμε σχετικά σύντομα στο θλιβερό συμπέρασμα ότι"κυρίες και κύριοι, δυστυχώς, χάσατε!"
Ας ελπίσουμε ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση θα συνέλθουν. Ειδικά η διοίκηση δεν έχει πολύ χρόνο μια και έχει την κύρια ευθύνη για την πορεία του δήμου.