Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.


 ΔΗΛΩΣΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, π. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΖΑΧΑΡΙΑ  ΖΟΥΠΗ
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής "θυμήθηκε" να ενημερώσει δια της Διευθύντριας Οικονομικών του Δήμου για την οικονομική κατάσταση του Δήμου,  δήθεν "ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Αντιπολίτευσης". Είναι γεγονός, ότι τόσο εγώ, όσο και  άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε θίξει κατ' επανάληψη αυτό το θέμα. Πρώτον γιατί βρεθήκαμε μπροστά στο  ανήκουστο γεγονός, ο Δήμαρχος να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το χρέος του Δήμου (! ), μήνες αφ' ότου ανέλαβε, γεγονός από μόνο του ανησυχητικό. Δεύτερον, γιατί η Διοίκηση του Δήμου με το έτσι θέλω δεν εμφάνισε οικονομικό απολογισμό τριμήνου βάσει του άρθρου 72 του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ  και τρίτο βλέποντας την έλλειψη ευθύνης και κινδύνου εκ μέρους της, αφού μήνες τώρα παρακολουθούμε ένα ρεσιτάλ δαπανών σε εκατοντάδες αδιαφανείς, προκλητικά ρουσφετολογικές προσλήψεις, σε μοίρασμα επιχορηγήσεων και δημόσιες σχέσεις.

Ωστόσο ο Δήμαρχος δεν ευαισθητοποιήθηκε για να μας ενημερώσει. Προχώρησε σε μία πρόχειρη και όχι καλά προετοιμασμένη κίνηση, ουσιαστικά για να μην συζητηθεί το θέμα του LIDL, όπως είχε ζητηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.

Ωστόσο "τιμωρήθηκε" σκληρά, αφού η Διευθύντρια ήταν σαφής μπροστά σε ποιόν κίνδυνο βρίσκεται ο Δήμος, ένα κίνδυνο που ο αλαζόνας Δήμαρχος εκ των πραγμάτων δείχνει ότι δεν λαμβάνει υπόψη. Εν ολίγοις η ενημέρωση που έκανε η Διευθύντρια θα μπορούσε να έχει τίτλο "Με το ζόρι θα κοιτάξουμε να μαζέψουμε την μισθοδοσία προσωπικού για Ιούλιο και Αύγουστο" !
Αυτή η σοκαριστική  - για τα δεδομένα του Δήμου Κερατσινίου τουλάχιστον - δήλωση δείχνει την πολιτική ελαφρότητα με την οποία έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα τα οικονομικά του Δήμου ο νέος μας Δήμαρχος.
Ασφαλώς δεν κληρονόμησε κάποιο "ανθηρό" οικονομικά Δήμο. Όλοι θυμούνται τις συνεχείς και αγωνιώδεις δημόσιες παρεμβάσεις μου κατά την διάρκεια της θητείας του κ.Φώτη Μελά. Ασφαλώς και υπάρχει καθυστέρηση στην απόδοση κρατικών πόρων προς τον Δήμο.
Αυτό θα έπρεπε να κάνει ένα Δήμαρχο να "πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα" από την πρώτη στιγμή και όχι να γυρνάει αγέρωχος και χαρωπός, μοιράζοντας ποσά δεξιά και αριστερά, ενώ - όπως ο ίδιος δήλωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε εικόνα για το χρέος του Δήμου ! Σε ένα Δήμο που χρωστάει εκατομμύρια, χρειάζεται πολύ ανευθυνότητα για να μοιράζεις επιχορηγήσεις, να ξοδεύεις σε δημόσιες σχέσεις και να προκαλείς με εκατοντάδες διορισμούς ημετέρων  μέσα από κουτοπόνηρες, παλαιοκομματικές, αδιαφανείς διαδικασίες, επιβαρύνοντας δίχως έλεος παραπέρα τα οικονομικά του Δήμου. Όποιος "πονάει" τον Δήμο δεν τον αντιμετωπίζει σαν "μαγαζί εξυπηρετήσεων", ιδιαίτερα όταν ο Δήμος είναι στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών. 

Ενδεικτικά αναφέρω και σύντομα θα επανέλθω με πρόσθετα στοιχεία, ότι  43 διμηνίτες γενικών καθηκόντων προσελήφθησαν από τον Δήμο πριν 3-4 μέρες, 43  έχει προσλάβει μόνοτο Κέντρο Πρόνοιας και  Μέριμνας, 14 το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών και σ' αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται δεκάδες συμβάσεις που έχει εγκρίνει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου , δεκάδες που πληρώνονται με αποδείξεις δαπάνης, αλλά και " εθελοντές " που παρέχουν διοικητικές υπηρεσίες !
Στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται επίσης  οι δεκάδες που έχει προσλάβει  η Αθλητική Επιχείρηση Κερατσινίου, αφού ο Πρόεδρός της  κ . Γιαννακίδης προκλητικά δεν δίνει - όπως είναι υποχρεωμένος - τα σχετικά στοιχεία σε αίτημά μου από τις 28 Απριλίου!  Σ' αυτά προστίθενται και ερωτήματα για τους ΑΜΕΑ που έχουν προσληφθεί και που κατά την γνώμη μου όλη αυτή η υπόθεση χρήζει ειδικής διερεύνησης. Συνολικά μιλάμε για πάνω από 250 προσλήψεις σε ένα Δήμο που βρίσκεται μπροστά σε οικονομική καταστροφή .Άραγε τι θα πει ο Δήμαρχος όταν δεν θα έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους; Θα παριστάνει τον αγωνιστή Δήμαρχο;
Ο κύριος Τζανής δεν έχει καταλάβει μπροστά σε τι καταστάσεις θα βρεθεί. Νομίζει  ότι η Αντιπολίτευση θα παρακολουθεί την καταστροφική για τον Δήμο πορεία. Νομίζει ότι θα μπορεί να στήνει με δεκάδες ,εκατοντάδες τον προσωπικό μηχανισμό του. Νομίζει ότι οι χιλιάδες άνεργοι της πόλης θα μείνουν αδιάφοροι μπροστά στην κοροϊδία και τα ρουσφέτια του κ.Τζανή. Νομίζει ότι σ' αυτή την χώρα δεν υπάρχουν θεσμοί (π.χ Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Επιθεώρηση Εργασίας κ.α)  που μπορούν να ελέγξουν και να απονείμουν ευθύνες ..Νομίζει ότι "όλα θα πάνε καλά με κάποιο δάνειο ".  Γελιέται. Στον Δήμο υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορούν να του βάλουν φρένο.Δεν πρέπει δε να ξεχνά, πως ότι ανεβαίνει κατεβαίνει. Ζαλισμένος μέσα στην αλαζονεία του, αδυνατεί να καταλάβει που οδηγείται. ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...     21-6- 2011 πηγή